Gezond weekmenu week 23

Gezond eten hoeft niet kaal, flauw of saai te zijn. Geen droge crackers of zielige sla zonder dressing. Nee, joh! Gezond eten is precies wat jij ervan maakt: bomvol smaak, kleur en textuur, maar dan net met een extra knipoog naar je lijf. Want goed voor jezelf zorgen, dat is het nieuwe sexy. Geloof mij maar.

Maandag – Hartige gehaktschotel met zoete aardappelpuree

Gehaktschotel met zoete aardappel

We starten de week stevig, maar gezond. Deze gehaktschotel is hartig, aards, verwarmend en die zoete aardappelpuree maakt ‘m helemaal af. Zeg maar hallo tegen comfortfood, maar dan met een voedzame twist. De zoete aardappel zit bomvol vitamines, en de schotel zelf geeft je een warm buikgevoel waar je de hele avond op kunt teren. Perfect om je week knallend en voedzaam mee af te trappen. 

Hartige gehaktschotel met zoete aardappelpuree

Dinsdag – Courgettesoep met maïs, spinazie en rijst

Courgettesoep

Dinsdag is soepdag, en niet zomaar een soepje, maar een groene power bowl. Deze courgettesoep zit tot de rand toe vol veggies en liefde. De maïs geeft een zoete bite, spinazie zorgt voor die groene kracht, en de rijst maakt het vullend zonder zwaar te zijn. Maak een grote pan en bewaar wat voor morgen als snelle lunch. Lekker makkelijk, maar zo voedzaam en fijn. 

Courgettesoep met maïs, spinazie en rijst

Woensdag – Gebakken zalm met bloemkool-knolselderijpuree en peterselie-pesto

Gebakken zalm met bloemkool-knolselderijpuree en peterselie-pesto

Op woensdag trekken we een elegant jasje aan. Deze zalm is knapperig van buiten, zacht van binnen en die bloemkool-knolselderijpuree? Die tilt je diner naar restaurantniveau. Voeg daar een frisse peterselie-pesto aan toe en je hebt een bord dat zo uit een hippe bistro lijkt te komen. Omega-3’s, vezels, smaakexplosies: dit is balans en finesse.  

Gebakken zalm met bloemkool-knolselderijpuree en peterselie-pesto

Donderdag – Bami goreng met kip-tofugehaktballen en veel groenten

Bami goreng met kip tofugehaktballen en veel groenten

Yes, vandaag gaan we de Oosterse tour op. Deze bami goreng is een smaakbom: kruidig, sappig, vol groenten en met verrassend lekkere kip-tofugehaktballen. Je mist het vlees niet, echt niet. De groenten zijn hier de sterren en zorgen dat je bord één groot feestje wordt. Het lijkt ingewikkeld, maar is zo klaar. En eerlijk: leftovers zijn misschien nog wel lekkerder de volgende dag. 

Bami goreng met kip-tofugehaktballen en veel groenten

Vrijdag – Spaghetti met gerookte zalm, rucola en kappertjes

pasta met gerookte zalm 2

Vrijdag is voor eenvoud die indruk maakt. Deze spaghetti met gerookte zalm is klaar in 15 minuten, maar proeft alsof je bij een fancy Italiaan zit. De kappertjes zorgen voor een frisse kick, rucola geeft pit en de zalm smelt op je tong. Licht, romig, en toch vol. Precies wat je wilt na een lange week. Schenk jezelf er een goed glas bij in en mangia, mangia! 

Spaghetti met gerookte zalm, rucola en kappertjes

Zaterdag – Vega plaattaart met rode biet en zoetzure balsamico-uien

Vega plaattaart met rode biet

Weekend, en dat vieren we met kleur op je bord! Deze vega plaattaart is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor je smaakpapillen. Rode biet, zachte kaas, knapperige bodem en die uien… zoet, zuur, sticky en zo lekker. Perfect voor een lunch met vrienden of als diner met een frisse salade erbij. Groenten, maar dan glamoureus. 

Vega plaattaart met rode biet en zoetzure balsamico-uien

Zondag – Hartige eiermuffins met kip en erwtjes

eiermuffins

Zondag = chillen. En dat doe je met deze hartige eiermuffins. Superhandig, voedzaam en zo leuk om te maken. Boordevol eiwitten, groenten en smaak. Ideaal als laat ontbijt, brunch of lichte avondhap. Serveer met een lepeltje yoghurt of wat verse kruiden en je hebt een gerecht dat net zo goed smaakt als het eruitziet. Extra fijn: je maakt ze lekker vooruit en vriest ze in voor drukke dagen. 

Hartige eiermuffins met kip en erwtjes

En kijk eens wat je hebt gedaan deze week. Niet alleen gezond gegeten, maar ook echt genoten. Je hebt jezelf gevoed op een manier die goed voelt en smaakt. Dat is pas balans: voedzaam zonder saai, vullend zonder zwaar, en lekker zonder schuldgevoel. 

En onthoud: gezond zijn zit niet in perfectie, maar in liefdevol kiezen voor wat jou goed doet. Dus geef jezelf een high five, trek iets lekkers uit de koelkast (mag hoor!) en weet: je bent goed bezig, op jouw manier. 

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.