Weekmenu week 20

Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Deze week kies ik voor een reis rond de wereld. Ben je benieuwd naar mijn nieuwe weekmenu? Lees dan snel verder en laat je verrassen door deze wereldse lekkernijen.

Maandag – Tomaten-kokossoep

Tomaten-kokossoep

We trappen de week af met een exotische tomaten-kokossoep. Deze romige en licht pittige soep brengt je meteen in tropische sferen én is echt super easy om te maken. Perfect voor een lente avond, na een meeting maandag. Hebben jullie die ook altijd? 

Dinsdag – Gevulde courgette met doperwtenpuree en couscous

Gevulde courgette miljuschka

Groen moet je doen. Ik eet me momenteel suf aan salades. Dat komt omdat er van alles omhoog komt in de moestuin, maar in de avond wil ik vaak wel even iets meer een bite en daarom zijn deze gevulde courgettes echt fantastisch. Ze zijn hartstikke gezond én natuurlijk mega lekker. 

Woensdag – Aziatische zeebaars en papillotte

Zeebaars en papillotte

Midweek visdag! En waarom zouden we niet even een keertje uitpakken? Of in dit geval inpakken, want ik maak de vis en papilotte. Ik heb gekozen voor een makkelijke Aziatische zeebaars en papillotte. De vis wordt gestoomd in een pakketje met allerlei heerlijke Aziatische smaken. Yum!

Donderdag – Caribisch biefstukje met mango-koriandersalsa

Caribisch biefstukje

Donderdag is het tijd voor een stukje vlees met een Caribisch tintje. Een mals biefstukje geserveerd met een frisse mango-koriandersalsa. Alsof je even op een tropisch eiland bent beland! Ook is het een lekker snel maal, wat natuurlijk ook altijd fijn is na een drukke werkdag. 

Vrijdag – Big Mac taco’s

Big mac taco's miljuschka

Vrijdag = comfort food day! Ik geef een twist aan een fastfood klassieker met mijn Big Mac taco’s. Alle smaken van de iconische burger, maar dan in een krokante taco. Trust me, dit wil je proeven!

Zaterdag – Lente aardappelsalade met serranoham

Lente aardappelsalade miljuschka

De lente is misschien wel mijn favoriete seizoen. Mijn moestuin begint te bloeien en groeien, het is niet te warm en natuurlijk volop asperges. Mijn lente aardappelsalade met serranoham is een frisse en vullende salade en dus perfect voor in de lente. Ik eet hem nu in het weekend en hoop dat lekker buiten naar binnen te kunnen werken. 

Zondag – Danish pastry: cheat versie met croissantdeeg

Danish pastry

We sluiten de week af met een zoet ontbijtje of dessert. Ik heb een super easy ‘cheat’ versie van Danish pastry voor je, gemaakt met croissantdeeg. Zo kun jij ook thuis genieten van deze Deense lekkernij! De Danish is namelijk helemaal hot. Eigenlijk alles wat van croissantdeeg gemaakt is, is hot. Maar daarvoor hoef je niet naar een bakker, nee deze versie maak je dus heel makkelijk zelf.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.