Binnen 30 minuten op tafel weekmenu week 19

Geen zin om uren in de keuken te staan, maar wel trek in iets lekkers elke dag? Geen probleem! Dit weekmenu bewijst dat je met weinig tijd toch zoveel smaak op tafel kunt toveren. Van een oer-Hollandse klassieker tot zonnige Mexicaanse vibes en fluffy pannenkoeken op zondag, dit is echt zo’n weekmenu waar je buik en je hart blij van worden. Aanvallen maar!

Maandag – Captain’s dinner met kapucijners en spek

Captain's dinner

We starten de week lekker stevig met een klassieke captain’s dinner. Denk kapucijners, spek, augurk en zilveruitjes. Dit is echt comfortfood op z’n best! Dit is zo’n maaltijd waar je instant blij van wordt, vooral na een lange dag. Makkelijk te maken, super voedzaam en stiekem best gezellig met al die kleine toppings die je zelf mag samenstellen.

Captain’s dinner met kapucijners en spek

Dinsdag – Witte aspergesoep

aspergesoep miljuschka

Asperges zijn toch echt wel het witte goud, en deze soep is daar het perfecte bewijs van. Romig, zacht en vol smaak, maar toch lekker fris, precies wat je nodig hebt op een dinsdag. En het mooiste? Je zet ‘m supersnel op tafel! Serveer er een stukje brood bij en je hebt een complete maaltijd waar je je vingers bij aflikt. Extra genieten als de zon net begint te schijnen, want dan smaakt alles nog beter.

Witte aspergesoep

Woensdag – Vegetarische roti masala

Vegetarische roti masala

We breken de week met een flinke portie spice! Deze vegetarische roti masala zit bomvol groenten en heerlijke kruiden, zonder dat je uren staat te ploeteren. En geloof me: je mist het vlees echt niet. De smaak is intens, rijk en gewoonweg verrukkelijk. Perfect voor een woensdag waarop je even behoefte hebt aan iets met pit en power. Bonus: je kunt makkelijk een extra portie maken voor de volgende dag als lunch!

Vegetarische roti masala

Donderdag – Heerlijk frisse lente minestrone

Lente minestrone miljuschka

Donderdag is officieel het moment om het voorjaar je keuken in te trekken. Deze lente minestrone barst van de knapperige groenten, een lekker lichte bouillon en een tikkeltje pasta om het helemaal af te maken. Zo fris, zo vullend en zo snel klaar! Perfect als je zin hebt in iets gezonds, maar niet uren wilt snijden en pruttelen. Alles in één pan, minimale afwas en maximaal genieten. Wat wil je nog meer?

Heerlijk frisse lente minestrone

Vrijdag – Pastasalade met garnalen, avocado en cocktailsaus

pastasalade met garnaal en avocado

Vrijdag is feestdag! We sluiten de werkweek af met een lekkere pastasalade die zo zomers smaakt dat je spontaan een cocktail erbij wilt inschenken. Malse garnalen, romige avocado en een lekkere frisse cocktailsaus, het klinkt decadent, maar het is zo simpel. En het allerbeste? Deze salade kun je ook prima meenemen voor een gezellige picknick in het park. Of gewoon voor op de bank, pyjama aan, Netflix erbij, genieten geblazen. Het is jouw feestje.

Pastasalade met garnalen, avocado en cocktailsaus

Zaterdag – Mexicaanse kipburger

Mexicaanse kip burger

Het weekend en deze giga burger, gaan hand-in-hand. Deze Mexicaanse kipburger knalt van de smaak met juicy kip, frisse salsa en een pittig sausje. Makkelijk te maken, superlekker om samen te bouwen en binnen 30 minuten ben je een echte burgerkoning(in). Serveer ‘m met een simpele salade of wat frietjes en jouw zaterdagavond is gegarandeerd een feestje.

Mexicaanse kipburger

Zondag – Ricotta pannenkoeken

Ricotta pannenkoeken

Zondag is voor uitslapen, relaxen en… pannenkoeken! Maar niet zomaar pannenkoeken, deze fluffy ricotta pannenkoeken zijn zo zacht dat je denkt dat je een wolkje eet. Ideaal voor een uitgebreide brunch, of als zoete afsluiter van je weekend. Beleg ze lekker met vers fruit, een kloddertje yoghurt of een beetje honing. Ze zijn binnen een mum van tijd klaar, dus je hebt nog lekker veel tijd over om verder helemaal niks te doen. Heerlijk, toch?

Ricotta pannenkoeken

Zo zie je maar: binnen 30 minuten kun je elke dag een feestje van je bord maken. Even plannen, boodschappen doen en dan vooral lekker genieten. Welke ga jij als eerste maken?

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.