Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Deze week kies ik voor een reis rond de wereld. Ben je benieuwd naar mijn nieuwe weekmenu? Lees dan snel verder en laat je verrassen door deze wereldse lekkernijen en nu de kids thuis zijn dankzij de meivakantie, duik ik iets meer de keuken met ze in, maar geloof me, de onderstaande recepten zijn lekker voor jong en oud.
Maandag – Romig eenpansgerecht met pasta en groene asperges
Makkelijk, snel op tafel en op-en-top lente, dat is dit recept in een notendop. Hoe goed klinkt dat? Heerlijk toch? Je maakt dit eenpansgerecht met groene asperges, zongedroogde tomaat en chorizo, het is dus ook nog eens een smaakbom. Doe daar wat mascarpone bij en het is ook nog eens een romig geheel. Dat is nog eens een goede start van de week.
Dinsdag – Curry van zoete aardappel en kikkererwten
Nog een beetje oranje boven. Ik mag hopen dat iedereen nu wel bijgekomen is, maar je kan vast wat extra groenten gebruiken deze week. Deze curry van kikkererwten en zoete aardappel zit vol vitamine. Bang dat vegetarisch saai is, dit gerecht bewijst het tegendeel!
Woensdag – Baked oatmeal
De kids zijn dus thuis, dus ik maak van het ontbijt een feest. We hoeven nu even niet te rennen en vliegen in de ochtend, dus we nemen het ervan. Maar we kunnen natuurlijk niet elke dag ontbijten met pannenkoeken en croissants, dus vandaag maak ik baked oats. Dat is nu wat ik noem een goed en stevig ontbijt, voor jong en oud.
Donderdag – Pasta carbonara taart
Een taart maar dan hartig, we kennen hem allemaal in de vorm van een quiche, maar heb je weleens een pastataart gemaakt of gegeten? Ik heb deze pasta carbonara taart op het menu gezet, omdat het gewoon net even wat anders is en natuurlijk nog steeds net zo lekker als de oude vertrouwde variant.
Vrijdag – Aziatische kippensoep recept
Heb ik weleens gezegd dat ik dol ben op soep? Elke week maak ik wel een grote pan, waar vervolgens het hele huis de hele week van snoept, als tussendoortje, lunch of gewoon bij het avondeten, heerlijk toch? Deze Aziatische kippensoep is echt een topper. Zo gemaakt en ook nog eens heerlijk als je een beetje verkouden bent. En met dit gekke weer, ken ik een hele hoop mensen die dat zijn…
Zaterdag – Apenkoppizza
Weekend! Dus ja, dan mag het allemaal wat minder gezond, tenminste deze pizza is gewoon gemaakt met een groentenbodem dus zo slecht is ‘ie helemaal niet. We maken aan tafel allemaal onze eigen pizza en dan gaan ze even de oven in om af te bakken. Dit aapje is de favoriet van mijn dochter, zelf kies ik liever voor deze.
Zondag – DiscoDip passievrucht meringue koeken
Ik ben door mijn festival DiscoDip aan de bak geslagen met DiscoDip en deze koekjes zijn één van mijn probeersels, maar als ik het zelf zeg, zijn ze mega lekker. Maar ja, wat is er nu ook niet lekker aan een chewy koekje, frisse passievrucht curd en zoete meringue… Precies! Top recept voor zondag bakdag.