Weekmenu week 17

Hallo lieve mensen!
Week 17 staat voor de deur en wat voor eentje… We rollen langzaam de lente in met verse groenten, zonnige gerechten en, jawel… Een extra feestelijk tintje vanwege tweede Paasdag én Koningsdag. Dubbel feest, dubbel genieten. En dat vieren we natuurlijk op z’n Mil’s: met comfortfood, kleurrijke seizoensgroenten en een stiekeme guilty pleasure hier en daar.

Maandag – Groene aspergesoep

Groene aspergesoep miljuschka

We trappen de week af met een gerecht dat net zo fris is als het voorjaarszonnetje buiten: een romige groene aspergesoep. Perfect voor tweede Paasdag, als je na al die croissantjes, gekookte eitjes en paasbroodjes even behoefte hebt aan iets lichts, maar wel smaakvol. De soep is fluweelzacht, maar de asperges zorgen voor een subtiele bite. Voeg er wat frisse kruiden aan toe (zoals dille of peterselie) en serveer met een stuk knapperig zuurdesembrood. Simpel, stijlvol en zó lente!

 

Groene aspergesoep

Dinsdag – Kip cordon bleu met Emmentaler en rauwe ham

Kip cordon bleu met Emmenthaler en rauwe ham

Oh jongens, dit is zo’n gerecht waar je hart sneller van gaat kloppen. Een sappig kipfiletje dat je vult met ziltige rauwe ham en gesmolten Emmentaler kaas, krokant gebakken in een goudbruin jasje. Need I say more? Het is comfortfood met een snufje nostalgie, maar dan met een volwassen twist. Serveer met een frisse salade van rucola en cherrytomaatjes en misschien wat gebakken krieltjes ernaast voor het ultieme eetfeestje.

 

Kip cordon bleu met Emmentaler en rauwe ham

Woensdag – Cottagecheese bowl: Eiwitrijke bowl met gehakt, zoete aardappel en avocado

Mil Cottage cheese bowl

Midweek dipje? Niet met deze power bowl! Deze kleurrijke cottage cheese bowl is niet alleen prachtig om te zien, hij is ook nog eens super voedzaam en ontzettend lekker. De combinatie van kruidig gehakt, romige avocado, geroosterde zoete aardappel en frisse cottage cheese is een ware smaakexplosie. Alles bij elkaar in één kom, makkelijk te maken en ideaal na een drukke werkdag. Strooi er eventueel nog wat chili flakes overheen als je van wat pit houdt.

 

Cottagecheese bowl: Eiwitrijke bowl met gehakt, zoete aardappel en avocado

Donderdag – Pasta carbonara met witte asperges

pasta carbonara met asperge

Zin in pasta, maar dan nét even anders? Deze pasta Carbonara met witte asperges is echt een topper. Klassieke carbonara…. denk: romig, ziltig, smeuïg, maar dan opgefrist met het delicate, lichtzoete karakter van witte asperges. De smaken zijn prachtig in balans. Nee, het is niet de Italiaanse manier, maar lekker is het wel.

Pasta carbonara met witte asperges

Vrijdag – Courgette plaattaart met roomkaas, Parmezaanse kaas en knoflook

Courgette plaattaart

Vrijdagavond is voor easy, breezy en comfort, zo uit de oven. En deze courgette plaattaart is daar het perfecte voorbeeld van. Flinterdunne plakjes courgette, romige roomkaas, een flinke hand geraspte Parmezaan en natuurlijk… knoflook! Want zonder knoflook, geen feestje. Even de oven in en daarna in mooie stukken snijden. Lekker met een groene salade of gewoon zo, met een goed glas wijn erbij, het weekend is tenslotte begonnen. Oh, en extra tip: koud is-ie de volgende dag ook hemels!

 

Courgette plaattaart met roomkaas, Parmezaanse kaas en knoflook

Zaterdag – Oranje strikjes pasta met paprikasaus

Oranje strikjes pasta met paprikasaus

Dit jaar valt 27 april op een zondag, daarom wordt Koningsdag gevierd op zaterdag en Koningsdag = oranje. Dat geldt ook voor je bord! Deze strikjespasta met romige paprikasaus is een knaller van een feestgerecht. Makkelijk te maken, kidsproof én een hit bij iedereen. De saus is zijdezacht en krijgt zijn mooie oranje kleur van geroosterde paprika’s. Gooi er wat verse basilicum of rucola overheen voor een frisse touch en je hebt een feestmaal om je vingers bij af te likken. Perfect voor een snelle hap tussen de oranjebitter en de vrijmarkt door.

 

Oranje strikjes pasta met paprikasaus

Zondag – Maak zelf je eigen oranje tompouce voor Koningsdag

Oranje tompouce

En dan, als kers op de taart van deze feestweek: zelfgemaakte oranje tompoucen. Want zeg nu zelf, wat is Koningsdag zonder tompouce? En geloof me: zelfgemaakt is echt next level lekker. Met krokant bladerdeeg, een dikke laag romige banketbakkersroom en die iconische oranje glazuurlaag. Je mag ‘m versieren zoals je wilt – met discodip, sinaasappelrasp of gewoon puur. De kids kunnen gezellig meehelpen, en eerlijk: het eindresultaat is een feest voor ogen en smaakpapillen!

 

Maak zelf je eigen oranje tompouce voor Koningsdag

Zo, dat was ‘m: vol vrolijke vibes, lente op je bord en feest in je keuken. Van romige soepen tot knapperige taarten en koninklijke tompoucen, je proeft de liefde in elk gerecht. Dus zet je keukendeuren open, haal die verse ingrediënten in huis en maak van elke maaltijd een momentje om te vieren. Want dat is wat eten hoort te zijn: een ode aan het leven, een beetje gekkigheid, en vooral… ontzettend lekker.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.