Watermeloen tomaat rosé (trust me!)

Trust me on this one.

Het klinkt misschien als een ongewone combinatie, maar watermeloen en tomaat zijn dikke vrienden. De zoete smaak van de watermeloen wordt mooi in balans gebracht door de hartige smaak van de tomaat. Het resultaat? Een smaakvolle dorstlesser die perfect past bij zomerse gerechten.

Ook heel fijn: dit originele drankje draai je in een handomdraai in elkaar. Je pureert de watermeloen met tomaat, voegt daar ijskoude rosé aan toe en hatsikidee: jouw eigen verfrissende watermeloen tomaat rosé is klaar. Ik pak helemaal uit en maak er ijsblokjes bij met frambozen erin.

Liever een alcoholvrije variant?

Dat kan natuurlijk ook. Gebruik dan in plaats van rosé eens tonic, bijvoorbeeld een frambozen of rabarber tonic, en je krijgt een heerlijke non-alcoholische variant van dit drankje. Het wordt dan bijna een soort fizz.

Echt lieve mensen, probeer deze onverwachte combinatie eens uit en laat je verrassen door de heerlijke smaak van watermeloen tomaat rosé! Lekker bij lichte maaltijd of voor bij de barbecue.

Tip

Heb je geen tijd om zelf ijsblokjes te maken? Geen probleem, wist je dat je gewoon kant-en-klare ijsblokjes kunt kopen in de supermarkt.

Meer zomerse drankje? Dit zijn al mijn favorieten.

Watermeloen rosé

Watermeloen rosé
Totale tijd10 minuten

Watermeloen tomaat rosé

3.50 van 16 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4
  • 100 g frambozen
  • 200 g watermeloen ongeveer 1/4
  • 100 g tomaten
  • 250 ml rosé gekoeld
  • 2 takjes munt

Bereidingswijze: 

  • Vul de ijsblokjesvorm met water en frambozen. Maak ongeveer 12 ijsblokjes. Zet ze in de vriezer en laat ze 6 uur tot een nacht staan, tot de ijsblokjes bevroren zijn.
  • Snijd de pitjes uit de watermeloen en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Hak de tomaat in grove stukken en doe ze samen in een blender (geen blender? Pureer dan de watermeloen en tomaat met een staafmixer).
  • Vul de glazen met ijsblokjes, schenk in elk glas ongeveer 5 tot 6 eetlepels van de tomaat- en watermeloensap. Schenk de rosé (ook ongeveer 5 tot 6 eetlepels per glas) er bij en steek in elk glas een takje munt.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.