Warme pastasalade met paddenstoelen

Warme pastasalade met paddenstoelen, geitenkaas en rucola

‘Hoezo heet het een salade als het warm is?’, hoor ik je nu denken. Je mag het natuurlijk anders noemen als je dat liever doet, maar dit serveer je lauwwarm. Niet gloeiend heet. Doordat je rucola, bieslook en de geitenkaas er na het koken doorheen doet, koelt de pasta af en heeft het meer het karakter van een salade.

warmepastasalade

Bereiden van de pastasalade

Voor het maken van de warme pastasalade maak je uiteraard eerst de pasta klaar. Terwijl die kookt snij je de kastanjechampignons in kwartjes, halfjes of plakjes, afhankelijk van het formaat van de champignons. Deze bak je in de olijfolie lekker goudbruin en gaar. Voeg de knoflook en de citroensoep toe en schep het geheel om. Doe nu de pasta erbij en bak het even 1 minuut mee.

Schep nu de rucola, bieslook en citroensap door de pasta en voeg lepeltjes van de geitenkaas toe. Druppel er nog wat mooie olijfolie overheen en je warme pastasalade is klaar!

Check ook eens mijn pastasalade met artisjok

warmepastasalade
Totale tijd20 minuten

Warme pastasalade met paddenstoelen, geitenkaas en rucola

4.55 van 86 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • 300 g buisjespasta bijv. penne of rigatoni
  • 25 g koude boter
  • ca. 3 el extra vergine olijfolie
  • 350 g kastanjechampignons kleine gehalveerd, grote in plakjes
  • 1 teen knoflook geperst
  • rasp en sap van ½ citroen
  • 60 g rucola
  • 1 bosje bieslook fijngeknipt
  • 125 g zachte geitenkaas
  • zeezoutvlokken en zwarte peper

Bereidingswijze: 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat even uitdampen.
  • Verhit intussen de boter met 1 eetlepel extra vergine olijfolie in een antiaanbakpan. Roerbak de kastanjechampignons in de pan op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de knoflook en citroenrasp toe, schep om en bak 1 minuut. Stort de pasta in de pan en bak 1 minuut mee. Haal de pan van het vuur.
  • Schep de rucola, bieslook en het citroensap door de pasta. Voeg lepeltjes geitenkaas toe aan de warme pastasalade. Druppel er wat extra olijfolie overheen, bestrooi met zeezoutvlokken en zwarte peper en serveer.

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn : 527kcalKoolhydraten: 62gProteine: 18gVet: 24gVerzadigde vetten: 9gTrans Fat: 1gCholesterol: 28mgNatrium: 174mgKalium: 649mgVezels: 4gSuiker: 4gVitamine A: 882IUVitamine C: 10mgCalcium: 107mgIJzer: 2mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

  • miljuschka pastabord hkliving

    Pastabord

    Het eten is nog zoveel lekkerder als het op een mooi bord ligt.

    17,95
    Koop via Bijenkorf
  • miljuschka snijdplank

    Snijplank

    Hak er lekker op los met deze fantastische snijplank.

    29,99
    Koop via bol.com
  • miljuschka staafmixer hema

    Staafmixer

    Elke saus maak je in een handomdraai met deze staafmixer.

    24,99
    Koop via Hema
  • miljuschka pastamachine

    Pastamachine

    Zelf pasta maken moeilijk? Echt niet, oh en die kleur!

    99,-
    Koop via bol.com
Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

popupmm15