Deze warme chocolademelk de luxe is de ultieme verwennerij: pure chocolade, veel melk en slagroom en een topping van Oreo-koekjes en karamelsaus. Wauw!
Ook een aanrader: mijn hot frozen chocolate (warme chocolademelk met slagroom)
Warme chocolademelk vegan maken?
Je kunt deze warme chocolademelk ook zeker vegan maken. Gebruik dan plantaardige melk en plantaardige room en kies voor écht pure chocolade (waar geen melkbestanddelen in zitten), of voor speciale vegan chocolade.
Oreo koekjes zijn van nature vegan (winning!), maar weet wel dat deze koekjes in een fabriek worden gemaakt waar ze in aanraking kunnen komen met melk. Ben je dus echt zwaar lactose-intolerant, let er dan mee op.
Ook het cacaopoeder dat je in deze warme chocolademelk de luxe gebruikt is veganistisch, hierin worden geen dierlijke ingrediënten gebruikt. Bij kant-en-klare karamelsaus moet je soms even opletten, er zit vaak boter in. Twijfel je? Maak dan zelf een karamelsiroop of zoek er eentje die helemaal vegan is.

Warme chocolademelk de luxe
Ingrediënten
- 800 ml volle melk
- 1 vanillestokje in de lengte opengespleten
- 4 el slagroom + 100 ml extra als garnering
- 150 g extra pure chocolade in stukjes gehakt
- 4 el cacaopoeder
- 4 tl rietsuiker
- 1 el kristalsuiker
- koekjes naar keuze bv. Oreo's
- karamelsaus
Bereidingswijze:
- Doe de melk met het vanillestokje en de slagroom in een steelpan. Verhit tot de melk tegen het kookpunt aanzit. Zet dan op je kleinste pit en laat 5 minuten trekken, zonder dat je de melk laat koken. Haal het vanillestokje uit de melk.
- Smelt intussen de pure chocolade in de magnetron of au bain-marie tot een vloeibare massa.
- Zet 4 bekers klaar en doe in elke beker 1 eetlepel cacaopoeder en 1 theelepel rietsuiker. Schenk in elke beker een kleine scheut hete melk en roer met cacaopoeder en suiker tot een papje. Giet de hete melk bij de gesmolten chocolade en roer tot een glad geheel.
- Klop de 100 ml slagroom stijf met een lepel kristalsuiker.
- Verdeel het chocolademelkmengsel over de bekers, roer nogmaals goed door doe de slagroom er op en garneer met koekjes en karamelsaus.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.