Wandelen met de hond: Miljuschka’s favo losloopgebieden voor honden

Categorieën: ArtikelenLabel:

De tijd dat ik op vrijdagmiddag al in de lampen hing, ligt ver achter me. Liever kies ik tegenwoordig voor een VrijMiBo met mijn viervoeter Bo. Want wandelen is lekker voor je hond, maar óók zo fijn om je eigen hoofd leeg te maken. Ik kies een van mijn favoriete honden-losloopgebieden uit en Bo volgt vanzelf: het liefst eentje waar ze eindeloos rond kan banjeren en we daarna samen neer kunnen strijken voor een verfrissend drankje. Zij uit haar eigen drinkbak, ik het liefst uit een wijnglas…

Wandelen met de hond: dit zijn mijn favoriete losloopgebieden

Er zijn in Nederland talloze leuke losloopgebieden met hondvriendelijke horeca te vinden. Ik vind het heerlijk om samen in de vrije natuur te wandelen, maar het is daarna wel zo fijn als Bo ook welkom is op het terras. Op de website www.doggydating.com vind je een handige lijst met stranden, bossen en andere locaties waar je urenlang kunt dwalen, om vervolgens plaats te nemen bij een restaurant waar zowel mens als dier welkom is.

De Loonse en Drunense Duinen in Brabant, vlakbij Kaatsheuvel, zijn bijvoorbeeld fantastisch. Of wat dacht je van het strand van Monster in Zuid-Holland? Daar vind je zelfs een heuse hondendijk; een groot stuk omheind duingebied waar Bo lekker kan uitrazen. Bij strandtent The Coast geniet je vervolgens van een welverdiend kopje koffie – of een uitgebreide lunch met verse vis.

Dichterbij huis ga ik graag naar het Amsterdamse Bos, een van de mooiste hondenlosloopgebieden van ons land. Mocht jouw hond net als de mijne dol zijn op water: hier kunnen ze op meerdere plekken pootjebaden (of de hele plomp in springen!). Bij Paviljoen Chez Favie verwelkomen ze de viervoeters met vers water én hondenkoekjes. En mij met een goed glas knisperende witte wijn. Bo blij, ik blij!

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!