Waarom eenpansgerechten zo ideaal zijn

Ik heb het weleens vaker gezegd, maar ik ben gek op alles wat in één pan kan. Waarom eenpansgerechten zo ideaal zijn? Dat leg ik je haarfijn uit.

Makkelijk en snel

Ik ben s’ avonds vaak pas laat thuis. Na zo’n lange dag heb ik niet altijd even veel zin om alle toeters en bellen uit de kast te trekken. Ik kies daarom vaak voor een gerecht dat in een handomdraai op tafel staat. En geloof me, dit is vaak een eenpansgerecht. Het klinkt misschien heel logisch, maar een eenpansgerecht is een volledig gerecht die je in één pan maakt. Eenpansgerechten zijn vrijwel altijd makkelijk, vooral degene die ik maak. 

Zeg maar ciao tegen de stapels afwas

Koken vind ik geweldig, maar iets waar ik echt een gruwelijke hekel aan heb, is een berg afwas (wie niet?). Ik zorg er dan ook altijd voor dat ik mijn keuken tussen het koken door schoon houd, want dat scheelt gewoonweg heel veel tijd en moeite. Het voordeel van eenpansgerechten is dat er sowieso heel weinig afwas bij komt kijken. Dat betekent dus geen vervelend klusje achteraf, want je hoeft maar één pan af te wassen. De borden zet je natuurlijk gewoon lekker in de vaatwasser. 

Een ander leuk voordeel is dat je door het gebruiken van maar één pan bijdraagt aan een stukje duurzaamheid. Je gebruikt minder water en minder afwasmiddel. Daarnaast gebruik je ook maar één kookbron. Daarmee bespaar je energie, en dus geld. Do I have to say more?

Experimenteren kun je leren

In de meeste eenpansgerechten zit wel een bron van eiwitten, koolhydraten en vetten. Dit maakt eenpansgerechten dan ook zo voedzaam. Romige gnocchi met spinazie en champignons, Thaise curry met kikkererwten of een doperwtenstoof met lam, je kunt het zo gek niet bedenken. Er kan echt veel in één pan. Met eenpansgerechten kun je veilig experimenteren door verschillende kruiden te gebruiken of ingrediënten te combineren. Ik proef mijn gerechten altijd tussendoor. Dit is heel belangrijk, want zo weet je of je hier en daar nog een snufje zout kunt gebruiken. 

Benieuwd naar welke eenpansgerechten ik voor je in petto heb? Ik heb voor het gemak 7 eenpansgerechten op een rij gezet. Zo kun je de hele week genieten van een makkelijk en snel maaltje. Eet smakelijk!

Eenpansgerecht: romige pasta met Parmezaanse kaas

 

Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.