Steak sandwich
40 minuten
Steak sandwich: bereidingswijze
Bij de foodtruck van Phil in New York at ik een aantal jaren geleden de meest heerlijke steak sandwich. Een even simpel als doeltreffend steak gerecht: dit is de perfecte lunch voor hongerige foodies. Nu, jaren later maak ik ‘m nog steeds. Phil’s steak is makkelijk en snel te maken. Uitje fruiten, kaas smelten en biefstuk bakken. Ik gebruik rib-eye. Het is allemaal zo gebeurt en toch een volledige lunch waar je tot aan de avond op kan teren.
Snipper de ui fijn. Verwarm een koekenpan en smelt hierin 1 el boter. Bak hierin op zacht vuur de ui met Zout en versgemalen zwarte peper, tot de ui zacht is, circa 15 minuten.
Verwarm de cheddar met de room op zacht vuur in een pannetje totdat het vloeibaar is. Bak kort de ribeye in 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie.
Smeer de broodjes in met de gesmolten cheddar, doe de zachte ui erop en maak af met de gebakken ribeye.
Steak sandwich
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 el boter op kamertemperatuur
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 150 g oude geraspte cheddar
- 100 ml room
- 200 g dungesneden ribeye
- 1 el plantaardige olie
- 2 pistolets of ciabatta broodjes
Instructies
Instructies
- Snipper de ui fijn. Verwarm een koekenpan en smelt hierin 1 el boter. Bak hierin op zacht vuur de ui met Zout en versgemalen zwarte peper, tot de ui zacht is, circa 15 minuten.
- Verwarm de cheddar met de room op zacht vuur in een pannetje totdat het vloeibaar is.
- Bak kort de ribeye in 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie.
- Smeer de broodjes in met de gesmolten cheddar, doe de zachte ui erop en maak af met de gebakken ribeye.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.