Vis recepten

Dit recept valt onder

Grietfilet met spelt, snijbiet, tomaatjes en zwarte olijven recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 20 min.
  • Bereiden 30 min.
  • P Aantal personen 4

Ingredienten

300 gr spelt of gort

3 teentjes knoflook

500 gr (regenboog)snijbiet

250 gr kerstomaatjes

3 stengels bleekselderij

500 gr grietfilet, graatvrij en in 4 stukken

75 gr zwarte olijven

3 takjes rozemarijn

Scheutje zonnebloemolie

Recept Grietfilet met spelt, snijbiet, tomaatjes en zwarte olijven: bereidingswijze

Vandaag maken we een overheerlijk visgerecht. De griet speelt de hoofdrol. De spelt, snijbiet, tomaatjes en zwarte olijven een Oscar-winnende bijrol. Als in een bijzondere co-productie laten ze de smaak van de grietfilet nog beter uitkomen. Dit is een grietfilet recept dat volledig in balans is. Gezond, makkelijk te maken en zo lekker dat alleen de gedachte er aan je het water al uit de mond doet lopen. Probeer het eens en ik weet zeker dat ook jij verkocht bent aan dit smaakvolle visrecept.

Kook de spelt of gort volgens de instructies op de verpakking. Zorg dat er nog een beetje kookvocht bij blijft en het niet helemaal droog is.

Hak de knoflook fijn, halveer de tomaatjes en snijd de bleekselderij in blokjes. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes.

Was de snijbiet. Snijd de steeltjes in ringetjes en de bladeren iets grover. Houd apart van elkaar.

Bak de knoflook en bleekselderij aan in zonnebloemolie, voeg na 2 minuten de steeltjes van de snijbiet en de rozemarijn toe en bak nog 2 minuten.

Voeg de tomaatjes toe en draai het vuur laag. Voeg ook de vis toe en laat in ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes gaar worden.

Schep, als de vis gaar is, het snijbietblad en de olijven erdoor. Serveer met de spelt of gort.

Nog meer lekkers