Vietnamese rijstvel pizza –  mijn rijstvel wrap met ei

Wat is een Vietnamese rijstvel pizza?

Een Vietnamese rijstvel pizza, ook bekend als “bánh tráng nướng”, is een populair streetfoodgerecht uit Vietnam. Het rijstvel wordt in een pan of boven een grill krokant gebakken en vervolgens belegd met een smaakvolle mix van ei, groenten, vlees of garnalen en vaak een flinke scheut pittige saus. Het resultaat? Een knapperige, dunne bodem die doet denken aan een pizza, maar met de lichte textuur van een wrap en de veelzijdigheid van een pannenkoek. Een waar smaakbommetje! Maar dat is niet helemaal wat ik maak in dit recept… Ik ben geïnspireerd door de laatste TikTok trend waar het toch echt een rijstvel pannenkoek genoemd wordt.

Wat maakt deze rijstvel pizza zo bijzonder?  

Het geheim zit ‘m in het rijstvel. Dit dunne, elastische vel ken je misschien van verse springrolls, maar wist je dat je het ook kunt bakken? Door het rijstvel in de pan te leggen en direct te beleggen met ei, kip en groenten, ontstaat een krokant laagje dat barst van de smaak en textuur. De buitenkant wordt knapperig, terwijl de binnenkant zacht blijft. Een perfecte balans tussen crispy en chewy!

En dan hebben we het nog niet eens over de smaakexplosie! De Thaise chilipasta geeft een heerlijke pittige kick, terwijl de little gem zorgt voor een frisse, knapperige bite. De dungesneden kipfilet, maakt het geheel lekker hartig, en de gebakken bosui en ui geven een subtiele zoetigheid die alles mooi samenbrengt. Dit is comfortfood, maar dan net even anders.

Mil Eggwrap

De Aziatische keuken is een hit 

Soms heb je gewoon zin in iets snels, makkelijks en toch verrassends. Dit recept is ideaal voor die dagen waarop je geen zin hebt om uren in de keuken te staan, maar wel iets lekkers wilt eten. Je hebt geen ingewikkelde ingrediënten nodig en het bereiden is een fluitje van een cent. Pluspunt: het ziet eruit als een kunstwerk op je bord.  

En laten we eerlijk zijn, alles met een Aziatische twist is tegenwoordig gewoon een hit. Van ramen tot dumplings en van bao buns tot deze rijstvel pannenkoek: de Aziatische keuken zit bomvol smaken en structuren die elkaar perfect aanvullen. Het is spannend, het is anders, en het is gewoonweg heerlijk! 

Maak ‘m zoals jij wilt!  

Het fijne aan dit recept is dat je het volledig naar eigen smaak kunt aanpassen. Houd je van pittig? Extra chilisaus erop! Zin in meer eiwit? Voeg een extra eitje toe of vervang de kip door garnalen. Wil je een crunchy bite? Gooi er een handje gehakte cashewnoten overheen. Dit is zo’n recept dat je keer op keer opnieuw maakt, omdat het simpelweg altijd smaakt. 

En vergeet niet: deze rijstvel pizza is niet alleen lekker, maar ook nog eens licht en voedzaam. Ideaal als je een keer zin hebt in iets anders dan een boterham met kaas, maar niet meteen een complete maaltijd wilt koken. Dus, duik de keuken in en laat je verrassen door deze heerlijke snack. Wedden dat je na één hap verkocht bent? 

Mil Eggwrap
Totale tijd20 minuten

Vietnamese rijstvel pizza – mijn rijstvel wrap met ei

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

1 portie
  • 2 bosuien
  • 1 ui
  • 1/4 little gem sla
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 rijstvel
  • 1 ei
  • 1 el Thaise chilipasta
  • 30 gr kipfilet, flinterdun

Bereidingswijze: 

  • Snijd de bosuien in stukken van 3 cm, bewaar het wit en groen apart. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de sla in dunne repen. 
  • Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en het wit van de bosui goudbruin. Breng op smaak met peper en zout en schep uit de pan.  
  • Klop ondertussen het ei los met de Thaise chilipasta.
  • Leg het rijstvel in dezelfde pan. Verdeel het ei mengsel erover.
  • Verdeel vervolgens de ui, bosui, kipfilet, groen van de bosui en little gem erover en vouw de rijstvel dubbel.
  • Bak de pannenkoek wrap aan beide kanten 2 minuten en klaar is 'ie!
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.