Vietnamese gevulde rijstcrêpes met eend

Vietnamese gevulde rijstcrêpes met eend

Je kunt deze rijstcrêpes echter ook makkelijk thuis maken met dit recept. Ik vulde ze hier met gekonfijte eendenbout, wat het extra lekker en decadent maakt.

Om de rijstcrêpes te maken is een goede anti-aanbakpan een must. Ook handig om de pannenkoekjes, als je ze eenmaal hebt gebakken, daarna niet op elkaar te leggen. Dan krijg je die plakkerige dingen namelijk nooit meer los van elkaar… Heb je nou geen zin om de crêpes te bakken, dan kun je dit gerecht ook maken met rijstvellen (van de toko) die je vult en even kort stoomt. Het is niet helemaal hetzelfde, maar een redelijk alternatief als je geen zin hebt om de rijstcrêpes zelf te maken.

Check hier alle Aziatische recepten.

rijstcrepes
rijstcrepes
Totale tijd30 minuten

Vietnamese gevulde rijstcrêpes met eend

Deze gevulde rijstcrêpes komen oorspronkelijk uit de regio van Hanoi
4.50 van 2 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)

Voor de rijstcrepes

  • 100 g rijstebloem
  • 4 el tapiocabloem
  • 1/2 tl zout
  • 300 ml water

Voor de vulling

  • 10 gedroogde judasoren of een andere gedroogde paddenstoel
  • 4 sjalotten
  • 4 el plantaardige olie
  • 225 gr gekonfijte eendenbout
  • 1 el vissaus
  • versgemalen zwarte peper

Voor de topping

  • gemengde kruiden (munt, koriander, lange koriander, dille etc.)
  • 25 gr tauge
  • 200 ml nuoc mam cham

Bereidingswijze: 

  • Meng voor de rijstcrepes de rijstebloem, tapioca en het zout in een kom en roer goed door. Schenk al roerende het water erbij tot er een glad beslag ontstaat
  • Week voor de vulling de gedroogde paddenstoelen enkele minuten in water dat net van de kook af is.
  • Pel de sjalotten en snijd ze in dunne ringetjes. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg 3/4 van de gesneden sjalotten toe en bak ze lichtbruin en knapperig. Zeef de sjalotten uit de olie, vang de olie op en doe deze terug in de pan.
  • Fruit de resterende sjalot in de olie tot deze glazig en zacht is. Giet de paddenstoelen af, snijd ze ragfijn, doe ze bij de sjalot en fruit ze enkele minuten mee.
  • Pluk het vlees van de gekonfijte eendenbout van het bot. Bak kort tot alle ingredienten warm zijn en breng op smaak met vissaus en zwarte peper.
  • Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur en vet deze in met olie. Schep het crepebeslag nog een keer door en schenk een soeplepel ervan in de pan. Maak draaiende bewegingen met de pan om ervoor te zorgen dat het beslag gelijkmatig over de bodem verdeeld is. Doe de deksel op de pan en laat de crepe 30 seconden stomen. Schuif de crepe op een ingevet oppervlak en laat hem licht afkoelen.
  • Verdeel een kwart van de vulling over de crepe en rol hem op. Bak en vul op dezelfde manier nog drie crepes.
  • Snijd de kruiden grof. Serveer de crepes met de kruiden, tauge, gebakken sjalot en nuoc mam cham.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 391kcalKoolhydraten: 40gProteine: 16gVet: 19gVerzadigde vetten: 2gTrans Fat: 1gCholesterol: 44mgNatrium: 4620mgKalium: 309mgVezels: 2gSuiker: 5gVitamine A: 9IUVitamine C: 4mgCalcium: 45mgIJzer: 2mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.