Feestje uit de oven voor maar 2,50 pp
Deze vega traybake met pompoen, bloemkool en kikkererwten laat zien hoe eenvoudig en smakelijk budget koken kan zijn. De kracht van dit gerecht zit in de slimme keuze voor ingrediënten: pompoen en bloemkool zijn echte seizoenshelden, en juist als ze in het seizoen zijn, zijn ze volop verkrijgbaar en lekker goedkoop. Het mooie van een traybake? Je hoeft niet te gaan voor perfecte exemplaren – die bloemkool met een klein vlekje of die pompoen met een gekke vorm smaken net zo goed, en vaak kun je ze voor een prikkie meenemen. De kikkererwten uit blik maken het helemaal af: betaalbaar, voedzaam en meteen klaar voor gebruik. Je hebt geen luxe ingrediënten nodig om dit gerecht boordevol smaak te krijgen. Een scheutje olijfolie, wat kruiden uit je keukenkastje en een snuf zout en peper zijn al genoeg om de groenten een heerlijke, geroosterde smaak te geven.
Uniekaas rasp jong belegen
Deze traybake maak ik in samenwerking met Uniekaas. Want als er één product is die in een handomdraai een gerecht nog lekkerder maakt, is dat voor mij toch echt kaas. Uniekaas heeft daar speciaal de KaasToppers voor ontwikkeld. Ja, de naam zegt het al, de topping op jouw gerecht. De KaasToppers zijn er in verschillende stijlen zoals pizza hagel, rasp met kruiden Italiaanse stijl, maar natuurlijk ook een klassieker zoals de Uniekaas rasp jong belegen.

Kikkererwten power
Gezond eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, vooral niet als je de wondere wereld van traybakes ontdekt. Met slechts één bakplaat tover je in een handomdraai een evenwichtige maaltijd op tafel, boordevol koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Dit gerecht bevat geen vlees, maar voor de nodige eiwitten maak ik gebruik van de kracht van kikkererwten! Deze kleine peulvruchten zitten vol met eiwitten en vezels, waardoor ze een perfecte aanvulling zijn op elke maaltijd.
Pompoen en bloemkool zijn niet alleen heerlijke groenten, maar ook geweldige bronnen van complexe koolhydraten. De toevoeging van de Uniekaas zorgt voor een romige textuur en geeft een smaakvolle, iets minder gezonde twist aan het gerecht. En als je het mij vraagt, bestaat er zoiets als “te veel kaas” niet—een beetje extra kaas maakt alles beter!
Maak het jouw eigen
Deze traybake is niet alleen makkelijk te maken, maar ook aanpasbaar aan jouw smaak. Voeg gerust andere seizoensgebonden groenten toe, zoals zoete aardappelen of wortels. Voor een extra crunch kun je wat pijnboompitten of walnoten toevoegen. Wil je een extra pit? Voeg dan wat rode peper of chili vlokken toe voor een lekkere kick.
Traybake feest
Ik ben gek op traybakes. Jij ondertussen ook? Goed nieuws, ik heb nog meer traybake feest voor jou in petto. Deze traybake vegetarische traybake met pastinaak, spruitjes en linzen is heerlijk. Liever een optie met vlees? Dan is deze tikka traybake met kip, bloemkool en trostomaatjes iets voor jou. Natuurlijk mag een traybake met vis niet ontbreken. Wat mij betreft, is deze traybake easy creamy zalmpasta echt een aanrader. Maar nu eerst: het recept voor deze traybake met pompoen, bloemkool, kikkererwten en kaas!

Vegetarische traybake met pompoen, bloemkool, kikkererwten en kaas
Ingrediënten
- 400 g pompoen
- 1 bloemkool in roosjes gebroken
- 2 rode uien
- ½ bosje tijm
- 2 el balsamico glaze
- 1 blik kikkererwten 400 g
- 150 g Uniekaas rasp jong belegen
- 3 el olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de pompoen in blokjes, en breek de bloemkool in kleine roosjes en snijd de rode uien in partjes.
- Doe de pompoen, bloemkool en rode ui in een ovenschaal. Druppel de olijfolie erover en bestrooi met takjes tijm, zout en peper. Hussel alles door elkaar.
- Rooster de groenten gedurende 25 minuten in de oven.
- Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de kikkererwten toe. Meng alles goed door elkaar.
- Verdeel de Uniekaas rasp jong belegen gelijkmatig over de groenten en zet de ovenschaal nogmaals 5 minuten in de oven.
- Recepten
- Dieetsoorten
- Herfst
- Hoofdgerechten
- Ovenschotel recepten
- Seizoensrecepten
- Traybake recepten
- Vegetarische recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.