Vega ramensoep met miso-pompoen, shiitake en een eitje

Ramen, oftewel Japanse noedelsoep: ik ben er dol op. Vaak wordt deze bereid op basis van vleesbouillon, maar ik laat je met dit recept zien dat je ook een heel goed een vega ramensoep kunt maken. Een sterke groentebouillon als basis, en allerlei heerlijke vegetarische ingrediënten zoals geroosterde misopompoen, shiitake en een prachtig gekookt eitje. 

Dit is het favoriete gerecht van mijn podcast-gast Vivienne van den Assem. Je beluistert de aflevering van mijn podcast Eetgeheimen met hem hier terug:

Vega ramensoep met miso-pompoen, shiitake en een eitje

Vega ramensoep met miso-pompoen, shiitake en een eitje
Totale tijd30 minuten

Vega ramensoep met miso-pompoen, shiitake en een eitje

4.63 van 8 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 300 g flespompoen zaden en draden eruit, in blokjes
  • 2 el witte misopasta
  • 2 el sojasaus plus extra
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el honing
  • 4 eieren
  • 200 g gedroogde ramennoedels
  • 2 cm verse gemberwortel in dunne plakjes
  • 100 g shiitakes in plakjes
  • 2 lente-uitjes in ringetjes
  • 1,25 l sterke groentebouillon
  • 5 bladeren van een Chinese kool in reepjes
  • chilivlokken en geroosterd sesamzaad optioneel

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Doe de pompoen in een mengkom. Roer 1 eetlepel misopasta, de sojasaus, 1 eetlepel zonnebloemolie en de honing en door elkaar en verdeel over de pompoen. Hussel tot de pompoen goed bedekt is en spreid deze vervolgens uit op de bakplaat. Rooster 15 minuten in de oven of tot de pompoen gaar is.
  • Breng intussen een steelpan water aan de kook. Laat de eieren in het water zakken en kook ze 7½ minuut. Spoel ze af onder de koude kraan. Rol de eieren over het aanrecht tot de schil overal gekreukeld is. Leg de eieren in een bakje met sojasaus voor ongeveer een uurtje.
  • Kook de gedroogde ramennoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Spoel de noedels af onder de koude kraan, haal ze los met je vingers en verdeel ze over 4 grote soepkommen.
  • Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een soeppan. Bak hierin de gember, shiitake en lente-ui 2 minuten. Voeg de bouillon en de rest van de misopasta toe en breng aan de kook. Laat de Chinese kool enkele minuten garen in de soep. Breng de soep op smaak met extra sojasaus.
  • Schep de soep over de noedels in de kommen; zorg dat elke kom wat Chinese kool en shiitakes krijgt. Pel en halveer de eieren en verdeel ze met de pompoen over de soep. Bestrooi indien gewenst met chilivlokken en geroosterd sesamzaad.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 227kcalKoolhydraten: 23gProteine: 9gVet: 12gVerzadigde vetten: 2gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 8gTrans Fat: 1gCholesterol: 164mgNatrium: 2142mgKalium: 489mgVezels: 3gSuiker: 10gVitamine A: 9035IUVitamine C: 18mgCalcium: 83mgIJzer: 2mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.