Vega borrelplank

Op sommige avonden sta ik uren achter pruttelende pannen en bak ik zelf brioche. Maar er zijn ook momenten waarop ik even geen zin heb om alle registers open te trekken, toevallig bezoek krijg (zul je altijd zien) of geen zin heb in bergen afwas. Op dat soort momenten is de vega borrelplank de perfecte oplossing. Heerlijk snacken zonder kookstress. Dus snijd wat groenten en fruit, schud die olijven uit de pot en trek desnoods nog een paar bakjes open.

Ik deel met jullie mijn beste tips voor een heerlijke vega borrelplank, crudités, mezzewhatever you want to call it – zonder vlees, vis en desgewenst zuivel. Proost!

Groenten voor op de vega borrelplank

Op een borrelplank wil je lekker veel verschillende texturen en smaken. Groenten en fruit passen daar perfect bij. Je zou deze uiteraard in willekeurige volgorde op de plank kunnen leggen maar je kunt er ook voor kiezen om je vega borrelplank naar the next level te tillen en hier een regenboogplank van te maken. Klinkt moeilijker dan het is. Het enige waar je in dit geval rekening mee moet houden is dat je de groenten en fruit op kleur sorteert. Je zou dan kunnen denken aan:

  • Rood: aardbeien, rode besjes, tomaten, rode minipaprika’s, granaatappel, of partjes rode appel.
  • Oranje: partjes mandarijn, sinaasappel, oranje trostomaatjes, worteltjes, abrikozen.
  • Geel: gele minipaprika’s, gele regenboogwortels, gele appels, gele kerstomaten, mini mais, gele bietjes, artisjokharten.
  • Groen: carambola, mini courgettes, haricot verts, kiwi, avocado, bleekselderij, groene aspergetips, tuinbonen.
  • Paars: Blauwe druiven, bramen, aubergine, vijgen, rode kool.

Makkelijke dips

Je vega borrelplank is natuurlijk niet compleet zonder dips. Deze dips staan binnen no-time op jouw borrelplank.

Brood

Brood brengt alles samen. Je kunt er van alles op smeren, lekker mee dippen of gewoon au naturel. Neem nou dit Turks brood. Supersimpel om te maken en een welkome aanvulling op je vega borrelplank.

 

Tip: serveer op je mooiste serveerplank voor extra WOW-effect!

vega borrelplank

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.