Jamie én Miljuschka
Het wordt een waanzinnige winter met een extra dikke wintereditie van Miljuschka Magazine. De recepten (80!) doen we dit keer voor een klein budget; ik noem het budget brilliance: briljante recepten voor de feestdagen voor elk budget. Mijn lief Philip deelt zijn favo producten en als kers op de kersttaart, duik ik de keuken in met Jamie Oliver!
In Miljuschka Magazine no. 9 vind je:
- Meer dan 80 recepten briljante recepten voor de feestdagen voor elk budget;
- Jamie Oliver deelt zijn favo recepten en een mega interview;
- Een extra dikke editie met maar liefst 224 pagina’s helemaal advertentievrij;
- Het nummer #1 kookmagazine;
- Niet besteld = niet gedrukt;
- Het is één groot feest!
Heb je hem nog niet? Shop ‘m hier!
Gevulde koolbladeren van Jamie
Speciaal voor jou, deelt Jamie één van zijn nieuwste recepten uit zijn boek 5 Ingrediënten Mediterraan. Deze gevulde koolbladeren met worst, rijstvulling, tomatensaus, en smeuïge camembert. Jamie: “Ik ben gek op gerechten met gevulde koolbladeren. Probleem is alleen dat er vaak veel ingrediënten in gaan, vandaar dat ik het speciaal voor de drukke thuiskok met een paar trucjes gestript heb.”

Gevulde koolbladeren
Ingrediënten
- 1 grote savooiekool
- 6 pikante varkensworstjes (400 g in totaal)
- 500 g basmatirijst (gekookt)
- 2 blikken pomodoritomaten
- 1 camembert 250 g
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Trek acht mooie koolbladeren los en maak ze schoon (ik gebruik het liefst bladeren die een beetje gelig zijn – bewaar de rest voor een andere dag). Snijd de harde steeltjes eraf, blancheer de bladeren 6 minuten in een grote pan gezouten kokend water, of tot ze flexibel en plooibaar zijn, en giet ze af. Koel ze onder de koude kraan en dep ze droog met een schone theedoek.
- Knijp intussen het worstvlees uit de velletjes, strooi er een snufje zeezout en zwarte peper over en kneed het vlees met de rijst door elkaar. Verdeel het mengsel in acht porties en maak er grove rolletjes van.
- Leg de koolbladeren plat neer en leg een portie van de vulling in met midden. Vouw de bladeren om de vulling heen en maak er 8 pakketjes van. Knijp met schone handen de tomaten boven een grote, ondiepe braadpan stuk, doe ze erbij, voeg ½ blikje water en naar smaak peper en zout toe, en breng ze zachtjes aan de kook
- Leg de koolpakketjes voorzichtig, met de naad naar onder, rondom langs de rand van de pan in de saus. Kerf de rand van de camembert in, leg hem in het midden en zet de pan 30 minuten in de oven. Schep het grootste deel van de gesmolten kaas op de koolpakketjes en zet de pan nog 10 minuten terug in de oven, of tot de pakketjes prachtig goudbruin zijn.
- Maak ze af met een extra snufje peper en eventueel nog wat extra vierge olijfolie, en serveer ze met knapperig brood of aardappelpuree.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.