Tulband met walnoten en chocolade

Het beslag maak je in dit geval supersnel door alle ingrediënten voor de tulband met walnoten in de blender te doen. Even draaien tot het een geheel vormt en klaar. Echt veel sneller kun je het niet maken!

Tulband met walnoten

Walnoten en cacao

De walnoten gaan natuurlijk later pas door het beslag heen. Je wilt daar wel een crunch van in de tulband met walnoten hebben. Alhoewel je het in principe mee zou kunnen blenden als je niet van stukjes in je tulband houdt, maar dat zou ik persoonlijk niet aanraden.

Essentieel voor het bakken van een succesvolle tulbandcake met een mooie vorm (deze is van Nordic Ware) is het goed insmeren en bestuiven van de vorm. Dat is stap 1. Vervolgens is het heel belangrijk om geduldig te zijn bij het storten van de tulband met walnoten (en bij elke tulband)

Na het bakken laat je de cake een minuut of 10 afkoelen in de vorm. Pas dan draai je hem om en stort je hem op een plank. Geloof me, ik heb het menig keer met een kapotte tulband moeten bekopen als ik te ongeduldig was.

Tulband met walnoten en chocola
Totale tijd55 minuten

Tulband met walnoten en chocola

4.25 van 68 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

12 portie(s)
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 220 gr suiker
  • 3 el cacaopoeder
  • 185 gr ongezouten boter gesmolten
  • 310 ml Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 175 gr walnoten gehakt

Ganache

  • 100 gr pure chocolade
  • 100 ml slagroom

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Vet je tulbandvorm goed in met gesmolten boter en bestuif elk hoekje met wat bloem. Klop dit ook weer goed uit boven je aanrecht. Zorg dat de hele vorm een klein beetje bestoven is.
  • Doe alle ingrediënten, behalve de walnoten in de blender.
  • Draai het snel tot een beslag. Roer de gehakte walnoten erdoor.
  • Giet dit beslag nu in de klaarstaande tulband vorm.
  • Strijk het beslag eventueel een beetje glad.
  • Zet in de oven voor ongeveer 40 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt. Haal uit de oven en laat minimaal 10 minuten rusten in de vorm.
  • Leg nu een houten plank op de bovenkant en draai in een keer om. Als je de vorm goed hebt ingevet komt hij er nu makkelijk uit.
  • De chocolade ganache voor over de tulband maak je door de slagroom te verhitten tot net onder de kook. Breek de chocolade in stukjes en doe dit in een kom.
  • Giet de hete slagroom eroverheen en laat even staan om de chocola te laten smelten.
  • Roer het tot een glad geheel.
  • Laat de ganache even goed afkoelen en verdeel dan over je tulband heen. Laat drogen voor je het gaat snijden.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.