Traybake pasta pancetta

Traybakes

Traybakes zijn helemaal hot and happening in Nederland. Voor de mensen die er nog nooit van gehoord hebben: het is een bakmethode waarbij je allerlei ingrediënten simpelweg op een bakplaat legt en het vervolgens in de oven zet. Als je een grote ovenschaal gebruikt, kun je lekker veel maken, zonder dat er heel veel extra afwas bij komt kijken. Dat betekent extra veel vrije tijd en dat is weer ideaal voor als je na een drukke doordeweekse dag lekker wilt bijkomen. 

Heerlijke traybake pasta pancetta

In het geval van deze traybake pasta pancetta, kook je de pasta en broccoli van tevoren. Dit stort je vervolgens in een ovenschaal en meng je met de rest van de ingrediënten. Vervolgens zet je het geheel in de oven. Ja, zo simpel is het. In totaal sta je maar ongeveer 10 minuten in de keuken. De rest van de tijd wacht je (met je voetjes omhoog, voor je favo programma) op het belletje van de oven. De laatste vijf minuten voeg je nog wat overheerlijke kaas toe, die dit gerecht helemaal afmaakt.

Liefde voor Uniekaas

De cheesyness van deze overheerlijke pasta pancetta ontstaat door de Uniekaas rasp Jong Belegen. Wist jij dat Uniekaas het oudste kaasmerk van Nederland is? Dat is me toch een partij fantastisch. Het fijne aan deze traybake is dat het laat zien hoe veelzijdig kaas is in de keuken. We doen het allang niet meer alleen op onze boterham, nee koken met kaas is een must. En ik doe dat dus met Uniekaas.

traybake pasta pancetta
Totale tijd35 minuten

Heerlijke traybake pasta pancetta

4.08 van 14 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 400 gr penne 
  • 400 gr broccoli 
  • 250 ml room 
  • 100 gr pancetta (in blokjes) 
  • 150 gr Uniekaas rasp jong belegen
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • snuf peper
  • snuf zout
Uniekaas display miljuschka

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  • Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij. 
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze even heel kort voor een minuut of 5. 
  • Snijd de pancetta in blokjes.
  • Meng de penne, broccoli, room en pancetta in een ovenschaal of op de bakplaat. 
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout. 
  • Bak de traybake gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven en schep alles halverwege even om.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en meng de ingrediënten even door elkaar. 
  • Verdeel de kaas en de Italiaanse kruiden gelijkmatig over de traybake. 
  • Zet de ovenschaal nog 5 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten en lichtbruin is. 
Uniekaas display miljuschka tosti

Tip!

Nog groenten in de koelkast? Deze kunnen er gewoon bij!
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.