Traybake met kip, courgette en balsamico

Voor deze traybake met kip, courgette en balsamico gebruik ik ook nog krieltjes. Die kook ik wel altijd even voor. Doe je dat niet, dan hebben ze echt langer nodig, dus voorkoken is het makkelijkste. Zorg dat ze bijna gaar zijn en laat ze dan goed uitdampen voor je ze toevoegt aan de ovenschaal of bakplaat.

YouTube video

Traybake

Laten we eerlijk zijn: wie houdt er niet van een gerecht dat zichzelf bijna maakt? Een traybake met kip is echt je beste vriend op drukke dagen. Je gooit alles op een bakplaat, schuift het de oven in, en terwijl jij je favoriete serie verder binget of eindelijk eens een wijntje inschenkt, gebeurt het magische werk vanzelf. Ideaal, toch? Je kan met een traybake echt alle kanten op gaan. Wil je wat meer aardappels of nog wat andere groenten erbij? Gewoon doen! Gooi erbij!

Harissa voor een beetje pit

Om de kip lekker pittig te maken wreef ik deze dit keer in met een eetlepel harissa, een spicy saus. Dat is geen must. Hou je van pittig, dan kan ik het zeker aanraden! Maar ben je daar geen fan van? Laat het dan gewoon weg. De balsamico geeft het geheel een lekker zoet en sticky accentje.

Check ook mijn favoriete traybake met zalm, broccoli en aardappels.

Traybake met kip, courgette en balsamico
Totale tijd55 minuten

Traybake met kip, courgette en balsamico

4.26 van 281 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • 400 g krielaardappels met schil, doormidden
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 300 gr kipdijfilets
  • 1 el harissa
  • 2 rode uien in partjes
  • 4 tenen knoflook ongepeld
  • ½ bosje tijm
  • 4 el balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl fijne kristalsuiker
  • 400 g kleine trostomaatjes aan de tak
  • 1 flinke courgette in stukken

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C). Halveer de aardappels en laat de schil eraan. Kook de krielaardappels 8 minuten in kokend water met wat zout. Giet af en laat ze even uitdampen.
  • Snijd de rode ui in partjes en voeg met de voorgekookte aardappels, knoflook en de takjes tijm toe.
  • Roer de balsamicoazijn, olijfolie en fijne kristalsuiker door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Druppel de helft van de balsamicodrizzle over de inhoud van de ovenschaal, hussel en spreid gelijkmatig uit. Bak 15 minuten in de oven.
  • Bestrooi ondertussen de kipdijfilets met zout en peper, wrijf in met de harissa en leg de ovenschaal. Knip de takjes tomaten in stukken en verdeel ze met de courgette over de ovenschaal. Druppel de rest van de balsamicodrizzle erover. Schep om en bak nog 20-25 minuten in de oven, tot de kip gaar is.

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn : 354kcalKoolhydraten: 35gProteine: 27gVet: 12gVerzadigde vetten: 2gTrans Fat: 1gCholesterol: 107mgNatrium: 125mgKalium: 1259mgVezels: 5gSuiker: 12gVitamine A: 1049IUVitamine C: 54mgCalcium: 70mgIJzer: 3mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.