Uniekaas x de wondere wereld van traybakes
Het traybake concept is hot and happing in Nederland. Het is simpelweg een bakplaat vol met ingrediënten die je de oven inschuift. Het leuke aan dit concept is dat je eindeloos kunt experimenteren, zo ook met verschillende soorten kaas. Voor dit gerecht gebruik ik Uniekaas KaasTopper rasp met kruiden Italiaanse stijl. Heerlijk Italiaans genieten met de authentieke smaken van smaakvol Italië: tomaat, knoflook, oregano en tijm. Dit product is een combi van kaas met een smaakvolle mix van kruiden en specerijen. Echt een uitkomst dus, want het maakt je traybake nog lekkerder zonder dat je daar ook maar iets voor hoeft te doen. Hoe handig is dat?
Dit product gebruik je als kers op de taart… uhh, ik bedoel als kaas op de traybake, natuurlijk. Bak restjes groenten, vlees of vis. Als ze gaar zijn voeg je de Uniekaas Traybake toe. Zet de traybake terug in de oven voor ongeveer 5 minuten.
Deze heerlijke topping is verkrijgbaar in verschillende varianten, van mozzarella tot big flakes.
De lekkerste Traybake creamy easy zalm pasta
Voor deze pasta gebruik ik een heerlijke, romige zalmfilet. De zalm bak ik van te voren even aan, en de spaghetti kook ik volgens de aanwijzingen op de verpakking. Niet te missen in dit recept is de overheerlijke Uniekaas. Geloof me, die doet Italiaanse wonderen. Het toevoegen van de kaas is een van de belangrijkste stappen. Ik doe dit twee keer. Als eerst roer ik de kaas door de pasta. Dit zorgt voor het creamy en cheesy effect. Vlak voor de pasta de oven in gaat, top ik ‘m nog eens af met extra veel kaas. Dit zorgt voor dat overheerlijke goudbruine korstje.

Nog meer makkelijke gerechten met kaas
Hou je net zoveel van kaas als ik doe? Dan moet je ook eens dit breekbrood met kaas, deze gnocchi met prei en blauwe kaas of deze courgette plaattaart met roomkaas, Parmezaanse kaas en knoflook.
De bereidingswijze van deze lekkere traybake creamy easy zalm pasta lees je hieronder.

Creamy easy zalm pasta
Ingrediënten
- 300 gr zalmfilet
- 140 gr spaghetti
- 20 gr boter
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 80 gr zongedroogde tomaten
- 125 gr crème fraîche
- 400 gr spinazie
- 100 gr Uniekaas KaasTopper rasp met kruiden Italiaanse stijl
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet opzij.
- Verhit een ovenbestendige koekenpan met de boter. Voeg hier de zalmfilets aan toe en bak deze mooi goudbruin. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal uit de pan, voeg de ui en knoflook toe en bak de spinazie in dezelfde koekenpan tot deze geslonken is.
- Snij de zongedroogde tomaatjes klein. Voeg de tomaatjes en de crème fraîche toe aan de pan spinazie. Roer de Uniekaas en de spaghetti erdoor. Meng alles goed.
- Leg de zalmfilets op de pasta, bestrooi met nog wat extra KaasTopper rasp met kruiden Italiaanse stijl en zet in de oven voor 10 minuten of tot de geraspte kaas goudbruin is en de zalm gaar.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.