Traybake creamy, easy zalm pasta

Uniekaas x de wondere wereld van traybakes

Het traybake concept is hot and happing in Nederland. Het is simpelweg een bakplaat vol met ingrediënten die je de oven inschuift. Het leuke aan dit concept is dat je eindeloos kunt experimenteren, zo ook met verschillende soorten kaas.

Voor dit gerecht gebruik ik een mix van Uniekaas Jong Belegen en Italiaanse kruiden. Zo kan je kaas perfect mixen met allerlei kruiden en smaakmakers, zo is de kaas niet alleen een creamy toevoeging, maar ook écht de finishing touch aan het gerecht.

De lekkerste Traybake creamy easy zalm pasta

Voor deze pasta gebruik ik een heerlijke, romige zalmfilet. De zalm bak ik van te voren even aan, en de spaghetti kook ik volgens de aanwijzingen op de verpakking. Niet te missen in dit recept is de overheerlijke Uniekaas. Geloof me, die doet Italiaanse wonderen. Het toevoegen van de kaas is een van de belangrijkste stappen. Ik doe dit twee keer. Als eerst roer ik de kaas door de pasta. Dit zorgt voor het creamy en cheesy effect. Vlak voor de pasta de oven in gaat, top ik ‘m nog eens af met extra veel kaas. Dit zorgt voor dat overheerlijke goudbruine korstje. 

Zalm spaghetti 01

Nog meer makkelijke gerechten met kaas

Hou je net zoveel van kaas als ik doe? Dan moet je ook eens dit breekbrood met kaas, deze gnocchi met prei en blauwe kaas of deze courgette plaattaart met roomkaas, Parmezaanse kaas en knoflook.

De bereidingswijze van deze lekkere traybake creamy easy zalm pasta lees je hieronder. 

Creamy easy zalm pasta
Totale tijd30 minuten

Creamy easy zalm pasta

4.42 van 34 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 300 gr zalmfilet
  • 140 gr spaghetti
  • 20 gr boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 80 gr zongedroogde tomaten
  • 125 gr crème fraîche
  • 400 gr spinazie
  • 100 gr Uniekaas rasp Jong Belegen
  • 1 tl Italiaanse kruiden
Uniekaas display miljuschka

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet opzij. 
  • Verhit een ovenbestendige koekenpan met de boter. Voeg hier de zalmfilets aan toe en bak deze mooi goudbruin. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal uit de pan, voeg de ui en knoflook toe en bak de spinazie in dezelfde koekenpan tot deze geslonken is.  
  • Snij de zongedroogde tomaatjes klein. Voeg de tomaatjes en de crème fraîche toe aan de pan spinazie. Roer de Uniekaas, Italiaanse kruiden en de spaghetti erdoor. Meng alles goed. 
  • Leg de zalmfilets op de pasta, bestrooi met nog wat extra kaas en zet in de oven voor 10 minuten of tot de geraspte kaas goudbruin is en de zalm gaar. 
Uniekaas display miljuschka tosti
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.