Heerlijke rundergoulash

Dat ik dol ben op een stoof is wel duidelijk als je de recepten bekijkt op de site. Zo maakte ik al eerder deze lekkere stoofschotel met donker bier. Of wat dacht je van de jachtschotel?

In dit geval maakte ik de rundergoulash met sperzieboontjes en spätzle. Kun je die laatste niet goed vinden dan kun je hier bijvoorbeeld ook gnocchi gebruiken, maar het gerecht is ook erg lekker met gewoon aardappelpuree of gebakken of gekookte aardappelen. Voeg dus toe wat je zelf lekker vindt.

Vlees bakken

Voor de lekkerste smaak hou ik ervan om het vlees eerst om te schudden met bloem, zout en peper. Door de bloem wordt het straks ook lekker ingedikt en een stevige goulash. Ik heb hier geen laurierblaadjes gebruikt, maar dat doe ik ook altijd graag bij een stoofschotel. Verder gaat het vooral om het toevoegen van de nodige smaakmakers aan de rundergoulash en wat je daar zelf lekker in vindt.

Ik gebruikte hier specerijen en kruiden die veel gebruikt worden in de Tsjechische keuken, maar laat je daar vooral niet door tegenhouden of beperken. 

 

ghoulash 1
Totale tijd3 uur 30 minuten

Heerlijke rundergoulash

4 personen | 30 minuten | 3 uur stoven
4.23 van 153 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 800 gr runderstoofvlees
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geplet
  • 2 el tomatenpuree
  • 500 ml runderbouillon
  • ½ tl paprikapoeder
  • ¼ tl karwijzaad
  • ¼ tl marjoraan
  • ½ tl chilivlokken
  • ¼ tl zout en zwarte peper
  • 2 el bloem
  • Paar takjes verse dille
  • Serveer met boontjes en spätzle

Bereidingswijze: 

  • Snij het vlees in grove stukken
  • Meng de bloem met het zout en de peper en doe dit in een kom. Voeg het vlees toe en schud het goed om zodat al het vlees bedekt is met wat van de bloem.
  • Verhit een grote stoofpan met wat olie.
  • Bak het vlees tot goudbruin en gaar. Doe dit eventueel in gedeeltes. Zet apart.
  • Bak de uien in dezelfde pan tot ze glazig zijn en voeg hier de karwij, paprikapoeder, chilivlokken en marjoraan aan toe. Voeg ook de knoflook toe.
  • Doe het vlees weer terug in de pan en voeg nu de bouillon toe en de tomatenpuree.
  • Zet het vuur wat lager, dek af en laat het voor ongeveer 3 uur rustig pruttelen.
  • Check regelmatig of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg indien nodig nog wat extra toe.
  • Serveer de goulash met boontjes, spatzle en wat verse dille.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 567kcalKoolhydraten: 11gProteine: 38gVet: 40gVerzadigde vetten: 15gTrans Fat: 2gCholesterol: 142mgNatrium: 391mgKalium: 910mgVezels: 1gSuiker: 3gVitamine A: 261IUVitamine C: 5mgCalcium: 67mgIJzer: 5mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

 

 

 

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.23 from 153 votes (151 ratings without comment)