Tiramisu met geroosterde kersen

Dit dessert is pure verwennerij, een beetje decadent zelfs – precies zoals het hoort. Dus zet je oven aan, pak je mooiste schaal en bereid je voor op een toetje waar iedereen het nog weken over heeft. Geloof me, hier ga je mensen blij mee maken!

Tiramisu, maar dan anders! De geroosterde kersen geven het een bijzondere twist, en de pistachenoten en amaretti-koekjes een fijn krokantje. Een ideaal toetje op een frisse lenteavond of als het onverwacht bloody hot is, zomaar in april of mei.

Tiramisu met geroosterde kersen
Totale tijd50 minuten

Tiramisu met geroosterde kersen

4 van 5 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 150 g diepvrieskersen
  • 1 vanillestokje
  • 3 el lichtbruine basterdsuiker
  • 5 el amarenen kersen op siroop
  • 4 el ongebrande pistachenoten
  • 150 ml slagroom
  • 250 g ricotta
  • 90 g donkere melkchocolade 42% cacao
  • 14 zachte amaretti Sapori

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verdeel de kersen over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Gebruik je verse kersen dan moet je ze eerst ontpitten, liefst met een speciale kersenontpitter, anders is het een behoorlijk rotklusje. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg met 1 el basterdsuiker en strooi deze vanillesuiker over de kersen. Rooster de kersen in het midden van de oven in 20 minuten zacht. Neem uit de oven en schep om met de amarenen.
  • Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan in ca. 3 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Laat ze afkoelen op een bord en hak ze grof.
  • Klop de slagroom met de handmixer stijf. Roer de ricotta los met de resterende 2 el basterdsuiker in een grote kom. Spatel de slagroom er zo luchtig mogelijk door. Hak de chocolade fijn.
  • Verkruimel op 4 na de koekjes en doe wat kruimels in elk glas. Schep er wat room, warme kersen en chocolade op. Doe dit nog een keer. Eindig met een toefje room, bestrooi met pistachenoten en top af met een extra koekje.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Tiramisu met geroosterde kersen
Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.