Aardbeientijd
Wat word ik altijd toch blij van aardbeientijd! In het seizoen zijn aardbeien de favoriet van velen. Ze zijn zoet en sappig en ik vind het heerlijk om ze rechtstreeks uit de moestuin te eten. Mmm, zo vers! Ik raad je dus zeker aan om aardbeien te kweken, het is namelijk een stuk makkelijker dan je denkt. En wees nou eerlijk, het is toch fantastisch als je met regelmaat jouw eigen lepelcake met verse aardbeien kunt serveren? Meer over aardbeien kweken lees je hier.
Sumak
Sumak is een specerij die al eeuwenlang gebruikt wordt in het Midden-Oosten en geeft een kruidige citroenachtige smaak aan gerechten. De specerij wordt gemaakt van besjes afkomstig van een struik uit de pruimenboomfamilie. De kleine rode besjes van deze sumakstruik worden gedroogd en dan als poeder vermalen. Het is een erg lekkere smaakmaker in salades, hummus en desserts.
Aardbeien-lepelcake recept
Dit type taart is een favoriet onder alle leeftijden – zoet en smaakvol. Het ziet er niet alleen heerlijk uit, maar het is ook erg eenvoudig om te maken. Ben je benieuwd naar meer? Dit recept komt uit mijn kookboek ‘Makkelijk met Miljuschka‘, je kunt hem bestellen in mijn shop!

Super simpele aardbeien-lepelcake
Ingrediënten
- 125 gr ongezouten boter, gesmolten, plus extra voor invetten
- 250 gr aardbeien, gehalveerd
- 125 gr fijne kristalsuiker
- 1 el sumak
- 100 ml (plantaardige) melk
- 125 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 biologische citroen alleen de rasp
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor tot 180℃ (hetelucht 160℃) en vet de ovenschaal in met boter.
- Doe de aardbeien in een kom en bestrooi ze met 50 gram kristalsuiker en de sumak. Schep om en plet daarbij de aardbeien een beetje. Laat staan terwijl je verdergaat met het cakebeslag.
- Meng in een tweede kom de gesmolten boter met de rest van de suiker en de melk. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom, voeg de citroenrasp toe en spatel ze erdoor tot er een egaal beslag ontstaat.
- Giet het beslag in de ovenschaal en verdeel de aardbeien – inclusief aanhangende siroop – erover. Bak de cake 25-30 minuten in het midden van de oven, tot een prikker die je in het midden erin steekt er droog en schoon uit komt. Haal de cake uit de oven en laat hem iets afkoelen voor je hem serveert. Lekker met een bolletje ijs.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.