Summer spring rolls met garnalen

Summer spring rolls

Summer spring rolls zijn echt een favoriet, zeker op een warme dag (hallo, naam!) Deze rolletjes zijn een smaakbom in een hap: fris, knapperig, sappig en met een heerlijk romige en pittige dipsaus erbij. Maar wat ze echt onweerstaanbaar maakt, is de perfecte balans van texturen en smaken.  

  • Knapperige frisheid: De komkommer, wortel en sla geven die heerlijke crunch die je bij elke hap wilt.  
  • Sappige garnalen: Licht zoetig, perfect gegaard en een beetje ziltig. Wil je meer umami? Voeg een scheutje limoensap of vissaus toe.  
  • Kruidige explosie: Verse koriander en munt tillen de boel naar nog een hoger niveau. Ben je nou geen fan van koriander? Laat het weg en vervang het door Thaise Basilicum  
  • Pittige kick: Jalapeño en crispy chili olie in de dipsaus zorgen voor die lichte tinteling op je tong. 
  • Romige, nootachtige saus: Die pindadip is gewoon next level. Hartig, romig, een beetje zoet en spicy tegelijk, echt het geheime wapen van deze rolls! 

En dan die rijstvellen… zacht, delicaat en chewy, precies dun genoeg om alles bij elkaar te houden, zonder de smaken te overheersen. 

Kortom: deze Summer Spring Rolls zijn een feestje voor je mond en je krijgt er geen genoeg van! 

Wist jij dit al over spring rolls?  

Spring rolls komen oorspronkelijk uit Vietnam, waar ze bekendstaan als Gỏi cuốn. Ze worden vaak geserveerd met een heerlijke dipsaus op basis van hoisin of vissaus. In Vietnam eet men deze rolletjes vaak als lichte lunch of voorgerecht, maar ze zijn ook perfect als street food. 

Spring rolls zijn mega veelzijdig: je kunt ze vullen met kip, rundvlees, tofu of zelfs mango en avocado voor een zoet-frisse twist! Ze zijn glutenvrij, gezond en perfect om te mealpreppen. 

Mil Summer roll

Mihoen 

Oké, let’s talk mihoen! Deze ultradunne rijstnoedels zijn de helden van heel wat Aziatische gerechten en met goede reden. Ze zijn licht, luchtig en nemen alle smaken op als een spons. Echt een droom om mee te werken in de keuken. Gemaakt van rijstmeel en water, waardoor ze glutenvrij zijn en lekker makkelijk te verteren. Je hoeft ze maar kort te weken of te koken en BOEM, ze zijn klaar om in je summer spring rolls te verdwijnen. En ja, die zachte, licht chewy textuur? Heerlijk! Perfect in frisse rolletjes, maar ook top in een wok gerecht of pittige soep. Een tip: niet te lang laten weken, anders krijg je een plakkerige noedelbende. 

Mil Summer roll
Totale tijd30 minuten

Summer spring rolls

Ideaal als de lunch, snack, of bijgerecht op een warme dag
5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 150 gr mihoen
  • 16 grote garnalen gepeld
  • 1/2 komkommer
  • 15 gr munt
  • 20 gr koriander
  • 1 jalapeñopeper
  • 1 knoflookteen
  • 4 el pindakaas
  • 2 el rijstazijn
  • 4 el hoisinsaus
  • 2 el crispy chili olie
  • 2 el sesamolie
  • 2 tl honing
  • 8 rijstvellen
  • 100 gr geraspte wortel
  • 8 bladeren van een romaine sla    gewassen

Bereidingswijze: 

  • Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud onder de kraan. Laat uitlekken in een vergiet tot gebruik. 
  • Breng een pan water aan de kook en kook de garnalen 1 ½ minuut. Schep uit de pan en snijd in de lengte doormidden.  
  • Snijd de halve komkommer in dunne lucifers. Pluk vervolgens de blaadjes van de munt en snijd deze in dunne repen. Net als de jalapeñopeper, hiervan kan je eventueel de zaadlijst verwijderen.
  • Pluk de bladjes van de koriander.
  • Rasp de knoflook met een fijne rasp en doe in een kom. Roer er de pindakaas, hoisinsaus, rijstazijn, crispy chili olie, sesamolie, honing en 2 el water door.  
  • Dip een vel rijstpapier ongeveer 15 seconden in koud water. Leg op je werkblad, daar wordt het vel nog wat zachter.  
  • Leg 2 garnalen, 1/8e deel van de mihoen, wortel, komkommer, munt, koriander en jalapeño in een rijtje naast elkaar. Snijd eventueel een blad van de sla bij zodat ’ie goed past en leg op de andere ingrediënten.  
  • Vouw de linker en rechterkant naar binnen en rol het rijstvel op. Doe hetzelfde met de rest van de rijstvellen en de rest van de ingrediënten. Serveer met de saus. 
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

5 from 1 vote