Zo maak je deze steak salade
Haal biefstukken van goede kwaliteit bij de slager; voor deze steak salade voor twee personen gebruik ik ongeveer één biefstuk van 200 gram. Je bakt de steak in een anti-aanbakpan, een roestvrijstalen koekenpan of een gietijzeren pan. Je bestrooit het vlees royaal met zout en peper en bakt het vervolgens in de hete pan in 2-3 minuten per kant (medium), of hoe je het vlees zelf lekker vindt. Tip: leg het vlees daarna altijd op een bord en laat enkele minuten onder aluminiumfolie rusten. Zo blijft het vlees mooi sappig!
De steak salade vul ik verder met taugé, sperziebonen, komkommer, radijs en chilipeper. Daarbij komt een frisse, pittige en lichtzure Aziatische dressing van limoensap, vissaus, sesamolie, knoflook, wasabi en suiker. En dan koriander om het af te maken: als je er van houdt!
Ook een aanrader: deze Thaise biefstuksalade


Steak salade met komkommer, radijs en wasabi-dressing
Ingrediënten
- 50 g taugé
- 200 g sperziebonen schoongemaakt, in stukjes
- 200 g biefstuk op kamertemperatuur, drooggedept
- zout en peper
- 1 tl wasabipasta eventueel meer naar smaak
- 1 el neutrale olie
- ½ komkommer in halve plakjes
- 100 g radijs liefst een kleurenmix, in dunne plakjes
- 1/2-1 rode chilipeper in ringetjes
- 2 limoenen sap
- 2 el vissaus
- 1 tl sesamolie
- 1/2 teen knoflook geperst
- 1 el bruine suiker of rietsuiker
- 1/4 bosje koriander
Bereidingswijze:
- Leg de taugé 10 minuten in een kom met koud water en een handvol ijsblokjes. Kook de sperziebonen in 8-10 minuten in een pan kokend water beetgaar. Giet zowel de taugé als de sperziebonen (apart) af en laat ze uitlekken.
- Verhit de neutrale olie in een anti-aanbakpan. Bestrooi de biefstuk met zout en peper. Bak de biefstuk in de hete pan in 2-3 minuten per kant (medium), of hoe je het vlees zelf lekker vindt. Leg op een bord en laat enkele minuten onder aluminiumfolie rusten.
- Hussel intussen de taugé, sperziebonen, komkommer, radijs en chilipeper in een mengkom. Klop het limoensap, de vissaus, de sesamolie, de knoflook, wasabi en de suiker tot een dressing. Schep de dressing door de groenten.
- Verdeel de salade over borden of kommen. Strooi de koriander er overheen. Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel ze over de salade.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.