Spruitjes stamppot met spekjes en rode ui

Stamppot: een ware klassieker

Een klassieke stamppot bestaat uit niets meer dan gestampte gekookte aardappelen met groenten. Er zijn verschillende soorten stamppot, en ze zijn allemaal even lekker tijdens de koude wintermaanden. Het is een vullende maaltijd, en het valt vaak bij iedereen wel in de smaak. Belangrijk voor een goede stamppot, is natuurlijk een goede stamper, zoals deze aardappelstamper van Benjini

Maak ook eens mijn andijviestamppot of mijn boerenkoolstamppot. Beide recepten bevatten een moderne verrassende twist!

Spruitjes stamppot met lekkere smaakmakers

Deze keer kies ik voor spruitjes in de stamppot. Zelfs de mensen die niet van spruitjes houden, lusten dit hoogstwaarschijnlijk wel. Ik breng de stamppot op smaak met spekjes, rode ui, slagroom of crème fraîche. Een supersimpel recept, én toch een ware smaaksensatie. Je zet deze spruitjes stamppot in een handomdraai op tafel, het is lekker én vullend.

Spruitjes stamppot met spekjes en rode ui
Totale tijd35 minuten

Spruitjes stamppot met spekjes en rode ui

4.25 van 160 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • 1,25 kg kruimige aardappels geschild en in stukken
  • zout en zwarte peper
  • 1 kg spruitjes schoongemaakt
  • 125 g spekblokjes
  • 2 rode uien in dunne partjes
  • 100 ml melk
  • 2 el slagroom of crĆØme fraĆ®che

Bereidingswijze: 

  • Zet de aardappels in een pan met ruim koud, gezouten water op het vuur. Breng aan de kook en kook de aardappels 10 minuten. Voeg de spruitjes toe en kook nogmaals 10 minuten, of tot de aardappels en spruitjes gaar zijn.
  • Zet intussen de spekblokjes in een droge koekenpan op het vuur. Wacht tot ze wat vet hebben losgelaten en voeg dan de partjes rode ui toe. Bak de ui en spekjes samen bruin.
  • Giet de aardappels en spruitjes af. Voeg de melk en slagroom toe, laat het vocht even aan de kook komen en stamp tot een grove stamppot. Breng op smaak met zout en peper en roer de ui en spekjes erdoor.

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn : 542kcalKoolhydraten: 84gProteine: 20gVet: 17gVerzadigde vetten: 7gPolyunsaturated Fat: 3gMonounsaturated Fat: 7gTrans Fat: 1gCholesterol: 33mgNatrium: 304mgKalium: 2469mgVezels: 17gSuiker: 12gVitamine A: 2055IUVitamine C: 278mgCalcium: 190mgIJzer: 6mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en in een culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.