Spruitjes salade met peer, linzen, amandelen en granaatappel

Ik houd van spruitjes, nu volledig in het seizoen, maar niet als ze doodgekookt zijn. Geroosterd worden het ware smaakbommetjes; voor nog meer crunch zorgen de granaatappelpitjes. Kortom: ik raad je absoluut aan deze spruitjes salade met peer, linzen, amandelen en granaatappel te maken!

Tip voor een extra gevulde salade, en als je kip eet: wrijf 500 g kippendijfilet in met ½ el granaatappelmelasse, zout en peper en bak in 20 minuten in 1 el olijfolie gaar op laag vuur. Laat afkoelen, snijd de kip in reepjes en schep door de salade.

Spruitjes salade met peer, linzen, amandelen en granaatappel
Totale tijd45 minuten

Spruitjes salade met peer, linzen, amandelen en granaatappel

4.39 van 21 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 75 g groene le Puy-linzen
  • 400 g spruitjes
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 3 el granaatappelmelasse + extra
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 1 teen knoflook geperst
  • snufje chilivlokken optioneel
  • 2 kleine rijpe peren
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 50 g gerookte amandelen grof gehakt

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 210 ºC (hete lucht 190 ºC). Kook de linzen in ca. 25 minuten in ruim kokend water met zout beetgaar. Spoel ze koud af in een zeef en laat ze helemaal afkoelen. Dep droog.
  • Snijd intussen de dikke uiteinden van de spruitjes, zodat de buitenste blaadjes al wat loskomen. Halveer de spruitjes en trek de blaadjes zoveel mogelijk los. Schep ze op een bakplaat om met 2 el van de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de spruitjes 15-20 minuten in het midden van de oven tot ze net iets blakeren en knapperig gaar zijn.
  • Klop een dressing van de granaatappelmelasse, de rest van de olijfolie, de helft van het citroensap, alle rasp, de knoflook en chilivlokken en breng op smaak met zout en peper. Schil de peren, verwijder het klokhuis, snijd in dunne parten en wrijf in met wat citroensap.
  • Schep de spruitjes en de linzen om met de peer en driekwart van de dressing. Leg op een schaal en bestrooi met de granaatappelpitjes en de amandelen. Serveer met de resterende dressing en extra granaatappelmelasse.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Spruitjes salade met peer, linzen, amandelen en granaatappel

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.