Spaghetti met pompoen en salami

Het beste aan het ingrediënt is dat het zo veelzijdig is dat je ‘m overal mee kunt combineren. Deze keer maak ik een spaghetti met pompoen en salami waar je jouw bord nog net niet bij aflikt – of eigenlijk doe ik dat wel…

Welke pasta bij welke saus?

De ongeschreven regel luidt dat je een dikkere pasta het beste laat samengaan met een dikkere, volle saus en een dunne pasta, zoals spaghetti of tagliatelle, met een dunne saus, zodat het goed samensmelt. Mijn tegen-de-regels-in-advies: kies vooral de pasta die je zelf lekker vindt. 

Spaghetti met pompoen en salami

Spaghetti

Spaghetti koken is niet moeilijk, mits je een paar simpele basisregels volgt:

    • Doe de spaghetti pas in het water als dat kookt.
    • Voeg altijd zout toe aan het kookwater.
    • Gebruik ruim water.
    • Roer de spaghetti regelmatig door, zo voorkom je plakkende pasta.

Spaghetti is het lekkerst wanneer deze al dente is, dus niet te zacht, beetgaar. Dat kun je op twee manieren controleren: Vis tijdens het koken dus even een sliertje uit de pan en bijt hierin om te controleren of deze al gaar is. Zo weet je zeker dat je de spaghetti niet te lang kookt. Óf, haal tijdens het koken een sliertje spaghetti uit de pan en gooi deze tegen de muur. Wanneer het sliertje lekker blijft plakken is de pasta perfecto.

Spaghetti met pompoen en salami

Voor dit recept maakt ik de spaghetti met een aantal van mijn favoriete ingrediënten: gebakken pompoen, champignons en paprika. Daarnaast bakte ik knapperige salmi-chips om het feestje helemaal compleet te maken. Liever vegetarisch? Laat de salami dan achterwege en kies voor vega ‘spekjes’.

Spaghetti met pompoen en salami
Totale tijd25 minuten

Spaghetti met pompoen en salami

4.19 van 16 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 personen
  • 200 gram salami vleeswaren
  • 400 gram flespompoen
  • 250 gram champignons
  • 1 rode of gele paprika
  • 1 ui
  • 30 gram Grana Padano-kaas of meer naar smaak
  • 150 gram spaghetti
  • 185 gram roomkaas met knoflook en fijne kruiden Philadelphia
  • optioneel: chilivlokken naar smaak
  • 2 el olijfolie zelf toevoegen
  • zout en peper zelf toevoegen

Bereidingswijze: 

  • Snijd de helft van de salami in reepjes. Bak de andere helft op laag vuur in een grote koekenpan (zonder olie) in ca. 7 minuten tot knapperige chips.
  • Schil intussen de flespompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de paprika in reepjes en snipper de ui. Rasp de Grana Padano-kaas op een fijne rasp.
  • Haal de salami-chips uit de koekenpan en leg op een bord. Verhit de pan opnieuw, nu met de olijfolie, en bak de pompoen, champignons, paprika en ui al omscheppend op halfhoog vuur in ca. 10 minuten gaar. Kook intussen de spaghetti, volgens de aanwijzingen op het pak, in een grote kookpan beetgaar.
  • Houd een kopje pasta-kookwater apart en giet de pasta af in een vergiet. Zet het vuur onder de koekenpan zacht. Voeg de roomkaas en de gesneden salami-reepjes toe aan het pompoenmengsel en roer goed door.
  • Meng de pasta en de helft van de Grana Padano-kaas door het pompoenmengsel en schep wat van het pasta-kookwater erdoor om een romige saus te maken. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over 2 borden en bestrooi met de salami-chips, de rest van de Grana Padano-kaas en eventueel wat chilivlokken.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.