Romige Oosterse pompoensoep

Waarom pompoensoep altijd een goed idee is

Dit is zo’n gerecht dat eigenlijk nooit teleurstelt. Het is gezond, verwarmend en supermakkelijk om te maken. Bovendien past het bij elk seizoen: in de herfst en winter verwarmt het je van binnen, terwijl je in de lente en zomer kunt spelen met frisse toppings zoals limoen en koriander. Deze Oosterse variant geeft de klassieke pompoensoep net dat beetje extra pit en romigheid. Een heerlijk comfortfood dat je keer op keer wilt maken.

Een Oosterse twist

Waar een traditionele pompoensoep vaak mild en zacht van smaak is, brengt de Oosterse variant een verrassende kick. Met ingrediƫnten als kokosmelk, gember en citroengras krijgt de soep een exotisch tintje dat je smaakpapillen meteen wakker schudt. De romige structuur blijft behouden, maar de combinatie van fris, pittig en zacht maakt deze pompoensoep uniek. Ideaal als je eens wilt variƫren op de klassieke versie.

pompoensoep

Pompoensoep maken is makkelijker dan je denkt

Veel mensen denken dat een romige pompoensoep veel werk is, maar niets is minder waar. Het geheim zit ā€˜m in het roosteren of stoven van de pompoen en vervolgens pureren tot een glad geheel. Daarna hoef je alleen nog de Oosterse smaakmakers toe te voegen. Binnen een half uur staat er een dampende kom soep op tafel. En het mooie? Je kunt meteen een extra portie maken en invriezen, zodat je altijd een snelle maaltijd bij de hand hebt.

De lekkerste toppings

Een goede pompoensoep is de perfecte basis om te spelen met toppings. Denk aan krokante pompoenpitten, een swirl kokosroom of frisse koriander. Wil je extra pit? Voeg dan een scheut chili-olie toe. Serveer de soep met warm naanbrood of een knapperige baguette en je hebt een complete maaltijd. Zo til je jouw romige Oosterse pompoensoep in een handomdraai naar restaurantniveau.


pompoensoep
Totale tijd45 minuten

Romige Oosterse pompoensoep

4.16 van 142 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 portie(s)
  • 1 flespompoen gewassen
  • 3 winterpenen geschild en in stukken
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 2 el arachide olie
  • 1 ui schoongemaakt
  • 1 stengel citroengras
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 blikken kokosmelk van 400 ml
  • stuk gemberwortel van 5 cm geschild
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • koriander fijngehakt
  • zout

Bereidingswijze: 

  • Snijd de pompoen met schil en al in even grote stukken. Doe hetzelfde met de winterpeen en de bloemkool.
  • Verhit de olie in een soeppan, fruit de ui 5 minuten zonder dat die verkleurt.
  • Voeg de pompoen en winterpenen toe en bak 5 minuten mee Voeg daarna de bloemkool toe en bak die ook 5 minuten mee.
  • Kneus het citroengras en doe het in de pan. Schenk de bouillon en kokosmelk erbij en breng aan de kook. Pureer de soep als de groenten gaar zijn glad met een staafmixer.
  • Rasp de gemberwortel erbij en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met zout.
  • Schep de soep in de kommen. Klop wat melk op met een melkschuimer en schep wat melkschuim midden op de soep. Strooi de gehakte koriander over het melkschuim.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

  • miljuschka le creuset

    Le Creuset Braadpan roze

    Gietijzeren pan met emaille coating en Ʃcht de basis voor elke stoof.

    200,99
    Koop via bol.com
  • miljuschka kookboek makkelijk met miljuschka

    Makkelijk met Miljuschka

    Mijn kookboek met 100 makkelijke recepten Ć©n stap voor stap foto’s.

    32,50
    Koop via mijn shop
  • Website shop the tools (7)

    Miljuschka’s koksmes

    Mijn eigen koksmes! Dit mes is een echte alleskunner, en een goed koksmes is onmisbaar in de keuken.

    49,99
    Koop via mijn shop
  • Website shop the tools (1)

    Keukenmachine

    De Kitchenaid keukenmachine is Ʃcht jouw beste vriend in de keuken.

    480,54
    Koop via bol.com
Makkelijk met Miljuschka kookboek makkelijke recepten
Mijn kookboek

Makkelijk met Miljuschka

Vraag jij je ook wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om te koken? Nou ik wel! Ik ken de ratrace van het dagelijks leven, waardoor het avondeten er vaak even snel tussendoor piept.

In Makkelijk met Miljuschka ontdek je de magie van koken met minimale moeite en maximale smaak.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.16 from 142 votes (141 ratings without comment)