Gezonde recepten

Pompoensoep recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 min.
  • Bereiden 40 min.
  • P Aantal personen 6

Ingredienten

1 flespompoen bio, in blokjes

10 blaadjes salie

2 appels, in blokjes

1 witte ui, in vieren

2 tenen knoflook, gepeld

olijfolie 

peper en zout

1 liter groentebouillon

Sharing is caring!

In de maanden november en december hebben we vaak allemaal genoeg te doen, maar het avondeten mag daarbij zeer zeker niet in de vergetelheid raken. Voor mij is het essentieel dat dit gebeurt met vers eten. Ik geloof er heilig in dat het eten waarmee je jouw gezin voedt, ook de basis is van het grondvest waaruit jouw kinderen bestaan. Het gaat om de liefde die erin zit, de vitamines en een moment waarop je herinneringen creëert. Een goed voorbeeld hiervan is mijn heerlijke gezonde pompoensoep.

Pompoensoep maken is eigenlijk heel makkelijk om te doen. Dit pompoensoep recept maak je door de pompoen en alle ingrediënten in de oven te roosteren, behalve de bouillon. De soep is heerlijk om te eten met wat brood en roomboter, maar ook zonder deze toevoeging is het keer op keer genieten. Ook de kids smullen ervan!

Recept pompoensoep: bereidingswijze

Hoe je deze simpele pompoensoep in een handomdraai maakt? Ik ga het je hier haarfijn uitleggen.

Je begint allereerst met het voorverwarmen van de oven op 190 graden. Je pakt vervolgens een ovenschaal en doet daar alle ingrediënten in, met uitzondering van de bouillon. Besprenkel het geheel met wat olijfolie en doe er zout en peper op. De volgende stap bij deze pompoensoep is heel eenvoudig: je roostert de ingrediënten 40 minuten lang in de oven. Daarna doe je alles in de blender en voeg je de bouillon toe. Even blenden en klaar. Serveer de soep van pompoen en appel met wat brood en roomboter. Smullen maar!

Nog meer lekkers