Aziatische recepten

Romige oosterse pompoensoep recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 45 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

1 flespompoen, gewassen

3 winterpenen, geschild en in stukken

1 bloemkool, in roosjes

2 el arachide olie

1 ui, schoongemaakt

1 stengel citroengras

1 liter groentebouillon

2 blikken kokosmelk van 400 ml

stuk gemberwortel van 5 cm, geschild

zout

150 ml melk

koriander, fijngehakt

Sharing is caring!

In de maanden november en december hebben we vaak allemaal genoeg te doen, maar het avondeten mag daarbij zeer zeker niet in de vergetelheid raken. Voor mij is het essentieel dat dit gebeurt met vers eten. Ik geloof er heilig in dat het eten waarmee je jouw gezin voedt, ook de basis is van het grondvest waaruit jouw kinderen bestaan. Het gaat om de liefde die erin zit, de vitamines en een moment waarop je herinneringen creëert. Een goed voorbeeld hiervan is mijn heerlijke gezonde pompoensoep.

Deze pompoensoep met Aziatische twist is heerlijk en lekker romig door de opgeklopte melk erbij. Proberen dus!

Romige Oosterse pompoensoep

Romige Oosterse pompoensoep

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten

Ingrediënten

  • 1 flespompoen, gewassen
  • 3 winterpenen, geschild en in stukken
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 2 el arachide olie
  • 1 ui, schoongemaakt
  • 1 stengel citroengras
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 blikken kokosmelk van 400 ml
  • stuk gemberwortel van 5 cm, geschild
  • zout
  • 150 ml melk
  • koriander, fijngehakt

Instructies

    Snijd de pompoen met schil en al in even grote stukken. Doe hetzelfde met de winterpeen en de bloemkool.
    Verhit de olie in een soeppan, fruit de ui 5 minuten zonder dat die verkleurt.
    Voeg de pompoen en winterpenen toe en bak 5 minuten mee Voeg daarna de bloemkool toe en bak die ook 5 minuten mee
    Kneus het citroengras en doe het in de pan. Schenk de bouillon en kokosmelk erbij en breng aan de kook. Pureer de soep als de groenten gaar zijn glad met een staafmixer.
    Rasp de gemberwortel erbij en breng opnieuw aan de kook. breng op smaak met zout.
    Schep de soep in de kommen. Klop wat melk op met een melkschuimer en schep wat melkschuim midden op de soep. Strooi de gehakte koriander over het melkschuim.

Nog meer lekkers