Snelle nasi met prei en cavolo nero

Snelle nasi met prei en cavolo nero: een makkelijke doordeweekse maaltijd die je moeiteloos op tafel zet. Buitengewoon lekker!

Snelle nasi 

Dit rijstgerecht is supersimpel en tover je zo uit de keuken. Mijn ultieme tip: kook de avond vantevoren de rijst, en bak deze op de dag zelf op. Geloof mij, dan krijg je echt de beste nasi. Ik maakte de nasi deze keer met doperwten, prei en cavolo nero. Enne, die topping van een gebakken eitje, gefrituurde uitjes en sambal maakt het gerecht helemaal af. Wat een smaken!

Gek op rijstgerechten? Maak dan ook eens gebakken rijst met kalkoen

Cavolo nero

Cavolo nero is de chique naam voor palmkool. Deze ‘vergeten groente‘ uit het Middellandse Zeegebied wordt het meest gegeten in Italië, maar is bij uitstek geschikt voor Aziatische gerechten, zoals deze nasi. Dit bijzondere bladgewas met een donkergroene tot zwartgroene kleur is in smaak en structuur vergelijkbaar met die van boerenkool. Het is een echte toevoeging aan deze snelle nasi met prei.

Snelle nasi met prei en cavolo nero

Snelle nasi met prei en cavolo nero
Totale tijd30 minuten

Snelle nasi met prei en cavolo nero

3.67 van 12 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 300 g witte rijst
  • 150 g doperwtjes
  • plantaardige olie
  • 300 g gesneden cavolo nero palmkool
  • 2 preien in schuine ringen
  • 2 tenen knoflook in dunne plakjes
  • el sojasaus
  • 1 el vissaus eventueel weglaten indien vegetarisch
  • 1 limoen ½ geperst, ½ in partjes
  • 4 eieren
  • Sambal
  • Gefrituurde uitjes

Bereidingswijze: 

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de laatste 2 minuten de doperwtjes mee. Giet af, laat uitlekken en helemaal afkoelen. (Doe dit het liefst al een dag van tevoren, dat maakt de nasi nog lekkerder.)
  • Verhit 2 eetlepels plantaardige olie in een wok. Voeg de cavolo nero toe en wok 5 minuten. Voeg de prei toe en wok nogmaals 5 minuten. Schep de knoflook erdoor en bak 1 minuut mee.
  • Doe nu de afgekoelde rijst met de doperwtjes in de wok en roerbak 5 minuten mee. Voeg de sojasaus, de vissaus en het limoensap toe, schep om en laat goed heet worden.
  • Verhit intussen een grote antiaanbakpan op middelhoog tot hoog vuur. Giet er genoeg olie in om de bodem van de pan ruim te bedekken. Laat zo heet worden dat de olie begint te roken. Breek de eieren een voor een in een kommetje en kiep ze in een vloeiende beweging in de pan – zo krijg je met een beetje geluk mooi rond gebakken eitjes. Frituur de eitjes circa 2 minuten zonder ze om te draaien; je wilt dat de randjes van het wit lekker bruin en knapperig worden, het wit stolt maar de dooier vloeibaar blijft. Eet je je dooier liever doorbakken, draai het eitje dan nog even kort om. Werk eventueel in porties. Laat de eitjes uitlekken op wat keukenpapier.
  • Serveer de groene nasi verdeeld over borden met een gebakken eitje erop en sambal en gefrituurde uitjes erbij.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.