S’moresdip van de barbecue

Gesmolten masrshmallow

Maar waarom zijn s’mores van de barbecue zo lekker? Het antwoord zit hem in de combinatie van smaken en texturen. De warme, gesmolten marshmallow combineert perfect met de romige chocolade en knapperige koekjes. Bovendien voegt het rokerige aroma van de barbecue nog eens extra smaak toe aan dit heerlijke gerecht.

Give me some smore

Deze typische Amerikaanse traktatie wordt in the States vooral gegeten bij kampvuren en barbecues. Het is eigenlijk een afkorting voor ‘some more’, omdat iedereen altijd om meer vraagt nadat ze er al eentje hebben gegeten. S’mores bestaat eigenlijk uit geroosterde marshmallows en chocolade tussen twee koekjes, maar ik pak het natuurlijk net weer even anders aan en maak een s’moresdip. Verslavend lekker!

Hét perfecte toetje

Al met al zijn s’mores van de barbecue de perfecte afsluiter van een gezellige zomeravond. Dus waar wacht je nog op? Haal wat marshmallows, chocolade en koekjes in huis en geniet van dit heerlijke Amerikaanse dessert of van één van mijn andere barbecue recepten

S'mores van de BBQ
S'mores van de BBQ
Totale tijd9 minuten

S’moresdip van de barbecue

3.93 van 39 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4
  • 230 gram San Francisco koekjes naturel
  • 200 gram pure chocolade
  • 275 gram marshmallows

Bereidingswijze: 

  • Verkruimel ongeveer tweederde van de koekjes over de bodem van een ovenschaal (Ø30). Breek de chocolade in stukjes over de koekjes en verdeel vervolgens de marshmallows over het geheel.
  • Bak 3-4 minuten met de deksel op de barbecue, tot de marshmallows lichtbruin kleuren en lekker zacht worden.
  • Haal van de barbecue en gebruik de overgebleven koekjes om de s’mores te dippen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

3.93 from 39 votes (37 ratings without comment)