Gesmolten masrshmallow
Maar waarom zijn s’mores van de barbecue zo lekker? Het antwoord zit hem in de combinatie van smaken en texturen. De warme, gesmolten marshmallow combineert perfect met de romige chocolade en knapperige koekjes. Bovendien voegt het rokerige aroma van de barbecue nog eens extra smaak toe aan dit heerlijke gerecht.
Give me some smore
Deze typische Amerikaanse traktatie wordt in the States vooral gegeten bij kampvuren en barbecues. Het is eigenlijk een afkorting voor ‘some more’, omdat iedereen altijd om meer vraagt nadat ze er al eentje hebben gegeten. S’mores bestaat eigenlijk uit geroosterde marshmallows en chocolade tussen twee koekjes, maar ik pak het natuurlijk net weer even anders aan en maak een s’moresdip. Verslavend lekker!
Hét perfecte toetje
Al met al zijn s’mores van de barbecue de perfecte afsluiter van een gezellige zomeravond. Dus waar wacht je nog op? Haal wat marshmallows, chocolade en koekjes in huis en geniet van dit heerlijke Amerikaanse dessert of van één van mijn andere barbecue recepten.


S’moresdip van de barbecue
Ingrediënten
- 230 gram San Francisco koekjes naturel
- 200 gram pure chocolade
- 275 gram marshmallows
Bereidingswijze:
- Verkruimel ongeveer tweederde van de koekjes over de bodem van een ovenschaal (Ø30). Breek de chocolade in stukjes over de koekjes en verdeel vervolgens de marshmallows over het geheel.
- Bak 3-4 minuten met de deksel op de barbecue, tot de marshmallows lichtbruin kleuren en lekker zacht worden.
- Haal van de barbecue en gebruik de overgebleven koekjes om de s’mores te dippen.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.