Sinterklaasrecepten
Rondom de sinterklaastijd werk ik graag met typische Sinterklaas ingrediënten. Dit zoete bakrecept is puur Sinterklaas voor mij. Het zit namelijk vol met ingrediënten zoals pepernoten, pure chocolade, speculoos en lekker strooigoed. Zie dit recept als een redmiddel van al je Sinterklaas overblijfsels.
Benieuwd naar al mijn andere zoete bakrecepten voor Sinterklaas? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet. Check al het lekkers hier.
Sinterklaas fudge brownies maken
Zoals ik al zei, is het maken van deze Sinterklaas fudge brownies een simpele klus. Het is dan ook weer zo’n heerlijk bakrecept waarmee je kids een handje kunnen helpen. Je mixt als eerst wat fijngehakte pepernoten in een pannetje met gesmolten boter. Dit mengsel giet je in de brownievorm en druk je goed aan. Dit dient als de bodem van de Sinterklaas brownie fudge.
Vervolgens ga je aan de slag met de browniemix. Daarvoor smelt je pure chocolade samen met wat boter au bain-marie. Daar mix je de andere ingrediënten voor de brownie doorheen.
Voordat je de browniemix in de bakvorm giet, bedek je de bodem met speculoospasta en wat specolooskruimels. Giet de browniemix eroverheen en zet het in zijn geheel in de oven voor ongeveer 30 à 35 minuten.
Decoratie tip
De Sinterklaas fudge brownies zijn klaar als de bovenkant droog aanvoelt. Ter decoratie druk je nog wat snoepgoed in de warme brownies. Als je snoepgoed gebruikt, dan gebruik je waarschijnlijk ook tumtummetjes. Dit snoepje smelt in verhouding erg snel. Druk ze daarom pas in Sinterklaas fudge brownie, zodra hij helemaal is afgekoeld. Ander strooigoed kun je er dus prima eerder in drukken.
Benieuwd naar het recept? Bekijk het hieronder.

Makkelijke Sinterklaas fudge brownies
Ingrediënten
- 300 gr kruidnoten
- 325 gr roomboter
- 200 gr pure chcoolade
- 325 gr suiker
- 130 gr bloem
- 3 eieren maat M
- 300 gram Speculoospasta ongeveer
- 4 speculaasjes
- 2 flinke handen strooigoed
- 1 snufje zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170º Celsius (elektrisch) of 150º Celsius (hete lucht). Vet een brownievorm in met boter en bekleed met bakpapier.
- Hak de kruidnoten fijn in een keukenmachine. Smelt 150 gram boter in een steelpannetje. Roer de fijngehakte kruidnoten er door en verdeel gelijkmatig over de brownievorm. Druk met een de bolle kant van een lepel stevig aan. Zet in de koelkast tot gebruik.
- Smelt de pure chocolade samen met 175 gram boter au bain-marie. Haal de schaal van het vuur en roer de suiker en een snufje zout erdoor. Spatel de bloem door het chocolademengsel en voeg één voor één de eieren toe. Meng goed totdat je een glad beslag hebt en de eieren volledig zijn opgenomen.
- Bestrijk de bodem met de speculoospasta, verkruimel de speculaasjes er over. Schep het browniebeslag erover
- Bak de brownies in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, totdat de bovenkant droog aanvoelt. Haal de brownies uit de oven en laat ze 2 tot 5 minuten in de vorm afkoelen. Druk vervolgens het strooigoed in de brownie terwijl het nog warm is. Laat de brownie in zijn geheel afkoelen en snijd het in 8-10 stukjes.
Tip!
- Tumtummetjes smelten heel snel. Druk ze pas in de brownie als hij bijna helemaal is afgekoeld. Ander strooigoed kun je na 2-5 minuten er al in drukken.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.