Qua eiergerechten die je als ontbijt kunt eten, zijn scrambled eggs (of op zijn Nederlands gezegd roereieren) natuurlijk zeer populair. Je kunt zelf scrambled eggs op allerlei verschillende manieren maken. In dit recept leg ik je uit hoe je mijn lievelingsvariant van scrambled eggs maakt. Hiervoor gebruik ik (naast het ei) ook spek, crème fraîche en wat bieslook. Zo wordt jouw roerei met spek lekkerder dan ooit tevoren. Bak je met me mee?
Roerei onder de knie? Maak dan eens deze hartige krans van croissantdeeg
Recept scrambled eggs: bereidingswijze
Ik krijg best vaak de vraag ‘Hoe maak je scrambled eggs?’ dus hier leg ik je precies uit hoe je te werk moet gaan. Of je nu een avondje bent gaan stappen of een slapeloze nacht hebt gehad nadat een van je kinderen bleef rondspoken: met dit roerei met spek ben je snel weer bij je positieven. Dit heerlijke scrambled eggs recept is in principe bedoeld voor twee personen.
Allereerst bak je de spek uit in de pan. Vervolgens snijd je de witte bolletjes open en beboter en toast je ze in de pan. Daarna doe je de eieren met de boter in een pan. Dit zet je op een laag vuur waarna je constant blijft roeren.
Mochten de eieren te snel gaan stollen, dan haal je de pan van het vuur en roer je alles goed door. Daarna kan je de pan weer terugzetten en herhaal je dit proces tot je de juiste dikte hebt voor je scrambled eggs. Hoe dik je roerei precies moet zijn kun je vergelijken met de dikte van kwark. Om het garen van de eieren te stoppen, roer je de crème fraîche erdoorheen. Nu breng je je roerei op smaak met zout en peper. Vervolgens knip je de bieslook boven het ei fijn. Pak de broodjes en bouw zo het lekkerste ontbijtbroodje met roerei op.

Scrambled eggs recept
Ingrediënten
- 5 eieren
- 25 gram boter in blokjes op kamer temperatuur
- 4 plakken spek
- 6 sprieten bieslook
- 1 eetlepel crème fraîche
- zout en peper
- 2 lekker zachte witte bolletjes
Bereidingswijze:
- Allereerst bak je de spek uit in de pan. Vervolgens snijd je de witte bolletjes open en beboter en toast je ze in de pan. Daarna doe je de eieren met de boter in een pan. Dit zet je op een laag vuur waarna je constant blijft roeren.
- Mochten de eieren te snel gaan stollen, dan haal je de pan van het vuur en roer je alles goed door. Daarna kan je de pan weer terugzetten en herhaal je dit proces tot je de juiste dikte hebt voor je scrambled eggs. Hoe dik je roerei precies moet zijn kun je vergelijken met de dikte van kwark. Om het garen van de eieren te stoppen, roer je de crème fraîche erdoorheen. Nu breng je je roerei op smaak met zout en peper. Vervolgens knip je de bieslook boven het ei fijn. Pak de broodjes en bouw zo het lekkerste ontbijtbroodje met roerei op.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.