Sandwich met cottage cheese, gorgonzola en peer

Weer eens iets anders dan een bammetje kaas: met deze sandwich met cottage cheese, gorgonzola en peer is je lunch meteen een feest.

Cottage cheese of hüttenkäse?

Om verwarring in de supermarkt te voorkomen: cottage cheese en hüttenkäse zijn hetzelfde. Het is een ongerijpte, korrelige kaas gemaakt van wrongel, samengeperste eiwitten uit melk. Het bevat relatief veel eiwitten, is lekker fris van smaak en je kunt het zowel zoet als hartig eten. Ik eet het graag op brood of crackers, maar als ontbijt met bijvoorbeeld blauwe bessen en een scheutje ahornsiroop is het ook heel lekker, of zoals hier met een omelet. Die hartig-zoete combinatie komt ook terug in deze sandwich met cottage cheese.

Sandwich cottage cheese gorgonzola peer

Sandwich met cottage cheese

In dit recept combineer ik die lekker frisse cottage cheese met zoete peren en scherp-romige gorgonzola, een Italiaanse blauwe kaas. De peer bak ik even in wat boter, zodat de zoete smaak extra goed naar voren komt. Ik beleg dikke sneden brood (die je even kunt roosteren als je zin hebt) met de cottage cheese, dunne plakjes gorgonzola, zoet gebakken peer en wat blauwe bessen. Een beetje honing on top maakt het helemaal af. Zoet-zout galore!

Variaties op dit broodje

Geen fan van gorgonzola? Die kun je ook prima weglaten. Gebruik in dat geval wat extra cottage cheese. Ook lekker: wat geroosterde walnoten op dit broodje. Zijn blauwe bessen niet in het seizoen? Die uit de diepvries kun je ook goed gebruiken. Laat ze dan even ontdooien voordat je ze gebruikt. 

 

Sandwich cottage cheese gorgonzola peer
Totale tijd10 minuten

Sandwich met cottage cheese, gorgonzola en peer

Nog geen beoordelingen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • 1 klont boter
  • 2 peren niet te zacht, klokhuis eruit, in dunne parten
  • 4 dikke sneden desembrood
  • 100 g cottage cheese
  • 50 g gorgonzola in dunne plakjes
  • 100 g blauwe bessen
  • Zwarte peper
  • Honing naar smaak

Bereidingswijze: 

  • Smelt de boter en bak hierin de partjes peer tot ze bruin beginnen te worden – circa 5 minuten.
  • Bestrijk de sneden waldkornbrood met de cottage cheese. Beleg met de plakjes gorgonzola, de partjes peer en de blauwe bessen. Druppel als laatste de honing er overheen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka

Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

  • miljuschka le creuset

    Le Creuset Braadpan roze

    Gietijzeren pan met emaille coating en Ʃcht de basis voor elke stoof.

    200,99
    Koop via bol.com
  • miljuschka kookboek makkelijk met miljuschka

    Makkelijk met Miljuschka

    Mijn kookboek met 100 makkelijke recepten Ć©n stap voor stap foto’s.

    32,50
    Koop via mijn shop
  • Website shop the tools (7)

    Miljuschka’s koksmes

    Mijn eigen koksmes! Dit mes is een echte alleskunner, en een goed koksmes is onmisbaar in de keuken.

    49,99
    Koop via mijn shop
  • Website shop the tools (1)

    Keukenmachine

    De Kitchenaid keukenmachine is Ʃcht jouw beste vriend in de keuken.

    480,54
    Koop via bol.com
Makkelijk met Miljuschka kookboek makkelijke recepten
Mijn kookboek

Makkelijk met Miljuschka

Vraag jij je ook wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om te koken? Nou ik wel! Ik ken de ratrace van het dagelijks leven, waardoor het avondeten er vaak even snel tussendoor piept.

In Makkelijk met Miljuschka ontdek je de magie van koken met minimale moeite en maximale smaak.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.