Salade recepten

Dit recept valt onder

Heerlijk zomerse inktvissalade

Samenvatting

  • Bereiden 20 minuten
  • Thema Fishy Friday
  • Aantal personen 4

Ingredienten

600 gr octopusarmen (gegaard)

1 rode ui, fijn gesneden

2 paprika's (1 geel en 1 rood), in blokjes

250 gr kerstomaten

4 takjes peterselie

Dressing

1 limoen

1 tl sherry azijn

2 el Spaanse olijfolie

1 tl gerookte paprikapoeder

peper en zout

Sharing is caring!

Salade met inktvis

Deze heerlijke en makkelijke salade met inktvis maak je supersnel met kant- en klaar gegaarde octopusarmen. Was dat vroeger een hele klus om uberhaupt te vinden, tegenwoordig kun je de armen gegaard en al uit de supermarkt halen.

Dat maakt deze fijne salade een ideale snelle lunch of lichte avondmaaltijd. Zeker op warme dagen maak ik dit graag!

Ben je fan van verse vis? Probeer dan eens de pokebowl met haring!

Spaanse inktvissalade

Spaanse inktvissalade

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Voor dit recept gebruik je voorgegaarde octopusarmen die je tegenwoordig in de supermarkt kunt vinden of anders bij je visboer,

Ingrediënten

  • 600 gr octopusarmen (gegaard)
  • 1 rode ui, fijn gesneden
  • 2 paprika's (1 geel en 1 rood), in blokjes
  • 250 gr kerstomaten
  • 4 takjes peterselie

Dressing

  • 1 limoen
  • 1 tl sherry azijn
  • 2 el Spaanse olijfolie
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout

Instructies

  1. Deze zomerse en heerlijke salade is snel klaar. Je snijdt de ui, de paprika's en de kerstomaatjes wat kleiner en meng dit met de verse peterselie. Doe er wat peper en zout bij.
  2. De octopus snij in kleinere stukken.
  3. Maak de dressing door de limoensap, sherry azijn, de olijfolie en het gerookte paprikapoeder te mengen met elkaar. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de salade

Notes

Weight Watchers punten:

Groen: 6 punten, Blauw 2 punten, paars 2 punten

Nog meer lekkers