Frisse Thaise noedelsalade

20 minuten

Lekker frisse noedelsalade

Elk jaar weer als het weer beter wordt krijg ik zin in lekkere frisse salades. En deze noedelsalade met Thaise smaken is echt perfect voor een zomerse dag! Ik eet het graag met gepocheerde kip en knapperige cashewnootjes.

Het klaarmaken van de salade is echt een peuleschil. Ik hou van de pittigheid van de Thaise keuken en in combinatie met de noedels en de gepocheerde kip is dit een ideaal gerecht voor een warme dag.

Warme dagen

En als ik de heren weergeleerden mag geloven krijgen we de komende dagen lekker warm weer. Ideaal dus om deze snelle Thaise noedelsalade op tafel te zetten.

Ook heel lekker in combinatie met de mango surprise!

noedelsalade

Frisse Thaise noedelsalade

4.45 van 29 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Salade
Keuken Aziatische, Gezond
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

  • 300 gr kipfilet
  • 200 gr noedels
  • ½ blik light kokosmelk
  • 1 stengel sereh citroengras
  • Stuk gember van 5 cm in plakken
  • 75 gr veldsla
  • 1 bosje koriander 20 gr
  • 1 bosje munt 20 gr
  • 1 bosje basilicum 20 gr
  • Peper en zout

Dressing

  • 2 el light mayonaise
  • 1 tl vissaus
  • ½ geraspte gember
  • ½ tl citroengras
  • Peper en zout

Topping

  • 1 rode peper fijn gesneden, zaadlijsten verwijderd
  • 2-3 eetlepels cashewnoten

Instructies
 

  • Neem een steelpan die groot genoeg is voor alle kipfilet en doe hier kokend water uit de Quooker bij. Door de Quooker te gebruiken ben je veel sneller klaar. Geen onnodig wachten meer tot het water kookt, maar direct kokend water uit de kraan.
  • Giet het blik kokosmelk erbij en wat zout.
  • Je breekt het stuk citroengras in drie stukken en dit doe je in de pan erbij, evenals de plakken gember.
  • Zet op het vuur en laat de kip voor ongeveer 10 minuten garen. Haal dan uit de pan en laat afkoelen.
  • Kook de noedels in een andere pan volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel even kort af onder koud water.
  • Trek de kipfilets los met twee vorken of gebruik hier je handen voor. Neem een grote mengkom en doe hier de noedels en de kip in. Voeg de veldsla toe.
  • De dressing maak je door alle ingrediënten hiervoor goed te mengen en op smaak te brengen met zout en peper.
  • Verdeel de dressing over de salade.
  • Verdeel de salade nu over vier mooie kommen. Alle verse kruiden snij je op het laatste moment en verdeel die over de salade. Eindig met de rode peper en de cashewnootjes en serveer meteen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.