Griekse kipspiesjes met courgette

1 uur 10 minuten

Zie je jezelf al zitten in Griekenland? Mooi. Precies de bedoeling van deze kipspiesjes, die je eerst grilt en dan op de orzo verder gaar stoomt om alle smaken te verbinden. Door de kip in yoghurt te marineren blijft het vlees supermals. Kalí órexi!

griekse kipspiesjes met courgette

Griekse kipspiesjes met courgette

3.92 van 12 stemmen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Wachttijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • plasticfolie
  • mandoline of dunschiller
  • metalen prikkers
  • grillpan
  • ruime ovenschaal
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten
 

  • 800 g kippendijfilet in blokjes van 3-4 cm
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 3 el olijfolie
  • 1 teen knoflook fijn geraspt
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 tl zoet gerookte-paprikapoeder
  • sap van ½ citroen
  • 2 courgettes
  • 450 g orzo
  • 800 ml kippenbouillon
  • 250 ml yoghurt
  • 1 el gedroogde munt

Instructies
 

  • Doe de kipblokjes met de yoghurt, olijfolie, knoflook, oregano, het paprikapoeder en citroensap in een grote kom en breng op smaak met zout en peper. Laat minimaal 20 minuten marineren. Je kunt dit een dag van tevoren doen en de kip afgedekt met plasticfolie laten marineren in de koelkast. Zorg in dat geval dat je hem op tijd uit de koelkast haalt, zodat hij op kamertemperatuur is als je hem gaat bereiden.
  • Schaaf de courgettes op de mandoline of met een dunschiller in lange, dunne linten. Maak 8 spiesjes: rijg de kipblokjes en courgettelinten om en om aan de prikkers tot er aan elke prikker minimaal 4 blokjeskip zitten.
  • Verwarm de oven voor tot 180 ºC (hetelucht 160 ºC).
  • Verhit een grillpan op hoog vuur. Gril de kipspiesjes in delen tot ze gaar en hier en daar licht geblakerd zijn. Het is de bedoeling dat je dit op hoog vuur doet, voor een rokerige smaak. De kip hoeft niet helemaal gaar te zijn, want hij gaat hierna nog in de oven.
  • Doe de orzo en kippenbouillon in de ovenschaal en meng goed. Verdeel de orzo in een gelijke laag over de bodem van de schaal. Leg de kipspiesjes op de orzo, dek goed af met aluminiumfolie en zet het geheel 20-25 minuten in de oven, of tot de orzo al het vocht heeft opgenomen en gaar is.
  • Meng intussen de yoghurt met de gedroogde munt. Serveer het gerecht rechtstreeks uit de oven, zodat iedereen een kipspiesje kan pakken, en geef de muntyoghurt erbij.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

griekse kipspiesjes met courgette

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.