Rotolo met courgette en ricotta

Rotolo met courgette en ricotta

Dit recept voor is een heerlijke en gezonde manier om meer groenten te eten. De courgette geeft dit gerecht niet alleen een mooie groene kleur, het zorgt ook voor een subtiele smaak en vormt samen met de romige ricotta een perfecte combinatie. Bovendien is het gemakkelijk te maken en kan het worden geserveerd als een vegetarische hoofdmaaltijd of als een bijgerecht.

Nog meer rotolo maken? Probeer dan ook eens deze rotolo met spinazie en snijbiet.

Rotolo met courgette en ricotta
Totale tijd1 uur

Rotolo met courgette en ricotta

3.82 van 16 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 Personen

Rotolo

  • 400 g doperwten diepvries
  • 3-4 courgettes
  • 15 g munt
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 250 g ricotta
  • peper en zout

Saus

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 g spinazie
  • 1 snufje nootmuskaat

Bereidingswijze: 

Rotolo

  • Laat de doperwten iets ontdooien. Pluk de blaadjes van de munt. Pel de knoflook.
  • Schaaf met een dunschiller of mandoline de courgette in lange dunne linten. Bewaar de delen die je niet meer kan schaven voor de saus.
  • Voeg de doperwten, munt, citroenrasp en sap, knoflook, ricotta, zout en peper toe aan de keukenmixer. Maal fijn tot een grove puree.
  • Leg een volle eetlepel van de erwtenpuree aan het uiteinde van de courgettelinten. Rol de courgettelinten op rondom de vulling. Leg de rotolo’s op een bord en laat een paar minuten opstijven in de koelkast.

Saus

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de restjes courgette grof. Snijd de ui en knoflook fijn.
  • Verwarm olie in een pan en voeg de courgette, ui, spinazie en nootmuskaat toe. Bak voor 10-15 minuten tot het zacht is. Pureer de groente met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de saus in een ovenschaal. Leg de rotolo’s met de open kant naar boven in de saus en bak voor 25-30 minuten in de oven tot de randen goudbruin zijn.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Rotolo met courgette en ricotta

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

3.82 from 16 votes (15 ratings without comment)