Romige kippensoep
Je maakt deze romige kippensoep met kip. Ik gebruikte kipfilets, maar ook kippenbouten of left-over kippenvlees (mocht je bijvoorbeeld een heel kippetje hebben gebraden) is bruikbaar. De romigheid creëer ik door het toevoegen van kokosmelk. Het geeft de soep daarnaast ook nog eens een heerlijk licht zoete smaak.
Eet je vega(n)? Vervang de kip dan door tofu en gebruik groentebouillon in plaats van kippenbouillon.
Fan van kip in je soep? Maak dan ook eens mijn snelle kippensoep met maïs en prei.
Geef kleur aan de soep
Om de soep op smaak en kleur te brengen, maak ik gebruik van kurkuma. Dit is een aromatische specerij met een gele kleur. Perfect voor curry’s en soepen. Het is ontzettend gezond, en daardoor een extra gezonde toevoeging aan deze opkikkerende soep. Haal snel je kurkuma in huis!


Romige kippensoep met kokosmelk en kurkuma
Ingrediënten
- 1 el kokosolie
- 5 cm gemberwortel in plakjes
- 3 tenen knoflook geperst
- ½ tl peperkorrels
- 1 rode chilipeper fijngehakt
- 2 tl kurkuma
- 1 tl kerrie
- 1 l kippenbouillon
- 1 blik kokosmelk 400 ml
- 2 kipfilets
- 200 gram snijbonen dun gesneden
- 2 bosuitjes in schuine ringetjes
- 50 gram taugé
- 1-2 el sojasaus of tamari
- 1 limoen
- 4 takjes koriander blad grof gehakt
Bereidingswijze:
- Verhit de (kokos)olie in een soeppan. Voeg de gember, knoflook, peperkorrels en chilipeper toe en bak 1 minuut. Bak de kurkuma en kerrie 1 minuut mee.1 el kokosolie, 5 cm gemberwortel, 3 tenen knoflook, ½ tl peperkorrels, 1 rode chilipeper, 2 tl kurkuma, 1 tl kerrie
- Giet de kippenbouillon en kokosmelk erbij, leg de kipfilets erin en breng aan de kook. Draai het vuur zo dat de soep zachtjes blijft koken en pocheer de kipfilets in ongeveer 10 minuten gaar. Haal de kip eruit en leg op een snijplank.1 l kippenbouillon, 1 blik kokosmelk, 2 kipfilets
- Voeg de dungesneden snijbonen toe en laat de soep nog 10 minuten koken.200 gram snijbonen
- Snijd intussen de gepocheerde kipfilets in reepjes of trek met 2 vorken in rafels. Verdeel over 4 kommen.
- Breng de kip-kurkumasoep op smaak met de sojasaus en limoensap. Schep de soep over de kip in de kommen en verdeel de koriander, taugé en bosui erover.50 gram taugé, 1-2 el sojasaus of tamari, 1 limoen, 4 takjes koriander, 2 bosuitjes
- Tip: De plakjes gember en peperkorrels eet je niet op. Ze kunnen voor het serveren verwijderd worden, zodat niemand er per ongeluk in bijt. Of je eet er, op z’n Aziatisch, gewoon omheen.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.