Groen = goed voor je!
We weten allemaal: hoe groener, hoe beter. En deze soep is basically een vitaminebom in een kommetje. We hebben het hier over een mix van de lekkerste groene groenten zoals spinazie, broccoli en courgette. Boordevol vezels, antioxidanten en mineralen. En niet te vergeten: een flinke portie vitamine C, ijzer en magnesium. Goed voor je energielevel, goed voor je huid én goed voor je humeur. Wat wil je nog meer?
Romig zonder schuldgevoel
En ja, je leest het goed: romig. Maar dan zonder liters room of bergen kaas. De soep krijgt die zijdezachte textuur door een slimme combinatie van groenten en een scheutje (plantaardige) room of yoghurt. Zo blijft ‘ie lekker licht, maar voelt het toch alsof je iets super decadents eet. De perfecte balans tussen gezond en comfortfood.

Super simpel en snel klaar
Geen ingewikkelde technieken, geen uren in de keuken, gewoon even de groenten snijden, kort koken en hup, de blender in. Binnen 20 minuten heb je een dampende kom soep op tafel staan. Perfect voor een snelle lunch, een lichte avondmaaltijd of als chique voorgerecht als je indruk wilt maken zonder gedoe.
Varieer er op los
Deze soep is een allemansvriend. Wil je ‘m extra vullend maken? Gooi er wat kikkererwten of linzen in. Fan van een beetje pit? Voeg een snufje chilivlokken toe. En wil je net dat beetje extra bite? Dan is een topping van geroosterde pitten of een lepeltje pesto echt een aanrader.
Oftewel: deze soep is groen, gezond en gewoon superlekker. Dus, wat houdt je nog tegen? Aan de slag en geniet van een kom vol feel-good goodness!
Meer soep inspiratie nodig? Check hier alle soeprecepten

Romige groene groentesoep
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 prei witte deel, in ringen
- 1 teen knoflook geperst
- 1 stronk broccoli in roosjes, stronk geschild en in plakjes
- 1 kruimige aardappel geschild, in stukken
- 2 groentebouillonblokjes à 500 ml bouillon
- 1 courgette in halve plakjes
- 125 g erwten diepvries, ontdooid
- 125 ml kookroom
- zeezoutvlokken en zwarte peper
- 4 el dikke yoghurt of crème fraîche
- ½ bosje bieslook fijngeknipt
- extra vergine olijfolie optioneel
Bereidingswijze:
- Verwarm de olijfolie in een soeppan. Fruit de prei in 5 minuten iets zacht op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Schep de plakjes broccolistronk en de stukken aardappel erdoor.
- Giet er 1 liter kokend water bij, verkruimel de groentebouillonblokjes boven de soeppan en breng het geheel aan de kook. Zet het deksel schuin op de pan, draai het vuur zo dat de soep rustig blijft koken en laat 10 minuten pruttelen.
- Voeg de broccoliroosjes, courgette en erwten toe en kook ze 5 minuten mee. Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer. Roer de kookroom erdoor. Proef de soep en breng op smaak met zeezoutvlokken en peper.
- Schep de soep in kommen en schep op elke kom soep een lepel yoghurt. Strooi er de bieslook overheen en bedruppel eventueel met wat extra vergine olijfolie.
- Diepvriestip: Restjes soep kun je prima invriezen. Ze blijven 3 maanden goed.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.