Romige courgettepasta met garnalen en kruiden

Courgettepasta

Ik ben dol op pasta, maar soms wil ik wat meer letten op de hoeveelheid groente die ik elke dag eet. En in zo’n geval is het eten van courgettepasta ideaal om op een makkelijke manier meer voedingsstoffen binnen te krijgen. Je koopt courgettepasta kant-en-klaar in de winkel, of schilt de courgette met een spiraalsnijder

De romige courgettepasta op smaak brengen 

Ik moet eerlijk toegeven dat courgettepasta niet lijkt op echte pasta, maar als afwisseling is er helemaal niks mis mee – en als je het gerecht goed aankleedt, mis je niets. Een courgette per persoon lijkt wellicht een beetje veel, maar je zult zien dat het snel verdwijnt.

De ster in dit gerecht zijn natuurlijk de garnalen, en om de courgettepasta wat romiger te maken, voeg ik crème fraîche toe. De bieslook, basilicum en peterselie geven de pasta een frisse smaak. Wat een perfecte combinatie!

Ook lekker: courgettepasta met kip en spinazie

Romige courgettepasta met garnalen en kruiden
Romige courgettepasta met garnalen en kruiden
Totale tijd10 minuten

Romige courgettepasta met garnalen en kruiden

4.58 van 21 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook geperst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 125 g crème fraîche
  • sap en rasp van ½ citroen
  • 4 courgettes tot spiralen gedraaid (of gebruik 800 g kant-en-klare courgette-spaghetti)
  • 200 g cocktail- of Hollandse garnalen
  • zout en zwarte peper
  • ¼ bosje bieslook 5-10 g, naar wens, grof gesneden
  • 4 takjes basilicum blad grof gehakt
  • 4 takjes peterselie blad grof gehakt

Bereidingswijze: 

  • Verhit de olijfolie in een wok en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de witte wijn toe, breng aan de kook en laat 1 minuut koken.
  • Schep de crème fraîche erbij en roer het citroensap erdoor. Breng weer aan de kook.
  • Voeg de courgettespiralen en garnalen toe en laat ze 2 minuten doorwarmen in de saus. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de bieslook, het basilicum en de peterselie erdoor, verdeel over borden en bestrooi met de citroenrasp. Tip: het is ook lekker om de garnalen apart in een koekenpan op hoog vuur aan te bakken en dan door de courgette te roeren. .
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.