Chicken karaage: krokante Japanse kip

Na de tweede wereldoorlog werd karaage weer populair omdat het een makkelijke manier is om restjes kip op te maken en het is bovendien goedkoop.

Tegenwoordig kun je geen Japans eetstalletje voorbij lopen of ze verkopen er karaage. Het is hét fastfoodproduct van Japan!

Er is zelfs een jaarlijks karaage festival in het Japanse Oita!

Chicken karaage
Totale tijd45 minuten

Recept voor chicken karaage

4.75 van 12 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 portie(s)

Ingrediënten

  • 250 gr kipdijfilet in blokjes
  • 100 ml vissaus + 4 el voor de marinade
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 jalapeno peper zaadlijsten verwijderd, in stukjes
  • 10 blaadjes verse munt gehakt
  • 5 blaadjes verse basilicum gehakt
  • 8 takjes verse koriander gehakt
  • 100 gr kristalsuiker
  • 200 ml water
  • 1 limoen
  • 100 gr maizena
  • 1 tl zout
  • 75 gr tauge
  • 150 g gesneden ijsbergsla
  • 150 g gesneden witte kool

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Marineer de kipdijfilet voor minimaal een half uur in 4 eetlepels vissaus.
  • Verwarm de 100 ml vissaus, suiker, het water en het sap van de limoen in een pannetje. laat inkoken tot circa een derde van het volume en giet deze saus vervolgens in een kommetje.
  • Zet de pan met olie op en zet de frituur aan (stel deze in op 180˚C).
  • Haal de kipblokjes uit de marinade, dep ze droog en wentel ze door de maizena. Doe ze in een zeef en schud de overtollige maizena eraf.
  • Check met een houten lepel of de olie heet genoeg is: wanneer het gaat bubbelen, ben je good to go. En gebruik je een frituur wacht dan tot deze op 180˚C staat. Frituur de kip goudbruin in ca 6 tot 7 minuten.
  • Laat de gefrituurde kip uitlekken op een bord en bestrooi direct met zout. Giet er 4 el van de eigengemaakte saus overheen.
  • Meng de ijsbergsla, kool, ui, jalapeno, taugé en kruiden. Maak aan met de saus, doe op een schaal en schep de kip erop. Je kunt de rest van de saus er apart bij serveren en zelfs een week bewaren in een luchtdichte fles in de koelkast.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.