Een Insta-waardig push-up ijsje met suikerspin

Op zoek naar een zomerse snack of toetje, voor jezelf of voor de kids? Dit Insta-waardig push-up ijsje is de perfecte kindertraktatie en zijn onwijs leuk om te maken. Let op: het is wel een suikerbommetje…

Handige tools voor dit push-up ijsje met suikerspin

Je maakt deze push-up ijsjes heel handig in plastic flesjes, die je misschien nog hebt rondslingeren. Ik heb die kleine flesjes van 250 ml waar Albert Heijn hun sappen en smoothies in verkoopt, gebruikt. Maar kijk vooral wat je nog hebt liggen!

Het emmertje suikerspin en de discodip haal je bij snoepwinkels, zoals Jamin, of goed gesorteerde grotere supermarkten. Ook de Aziatische toko heeft vaak een zoete afdeling waar suikerspin verkocht wordt. Je kunt deze push-up ijsjes natuurlijk naar hartelust decoreren, met hagelslag of andere sprinkles. Of misschien nog een drizzle aardbeiensaus!

push-up ijsje

Push-up ijsje

No ratings yet
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 ijslolly's

Benodigdheden

  • 4 gekleurde cocktailstampers
  • 4 plastic flesjes, ik gebruikte kleine Albert Heijn sap-flesjes van 250 ml
  • plakband

Ingrediënten
 

  • 300 g vanille-ijs
  • 300 g aardbeienijs
  • 4 el aardbeiensiroop aardbeienjam
  • slagroom uit de spuitbus
  • 2 el discodip
  • ½ emmertje suikerspin bv. van Jamin, snoepwinkel, toko of Dirk van de Broek

Instructies
 

  • Laat het ijs even uit de vriezer, zodat het iets zachter kan worden. Knip of snijd de boven- en de onderkant van de plastic flesjes zodat je buisjes hebt. De bovenkant kun je weggooien maar de onderkant moet je mooi bijknippen zodat ie precies weer in het buisje past. Plak die onderkantjes vast met plakband.
  • Vul de buisjes met een lepel met een laag vanille-ijs, ca. 2-3 cm. Doe dit zo schoon mogelijk. Doe er dan wat aardbeienijs, de aardbeiensiroop of -jam, weer wat vanille-ijs en eindig met aardbeienijs. Druk alles een beetje aan en leg ze 2 uur in de vriezer.
  • Haal het plakband eraf, slagroom erop, discodip erover en een pluk suikerspin daar weer op. Gebruik een cocktailstampers om het omhoog te duwen.

Notities

Tip: Leuk om te trakteren! Dan maak je er gewoon een stuk of 25.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

push-up ijsje

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.