Handige tools voor dit push-up ijsje met suikerspin
Je maakt deze push-up ijsjes heel handig in plastic flesjes, die je misschien nog hebt rondslingeren. Ik heb die kleine flesjes van 250 ml waar Albert Heijn hun sappen en smoothies in verkoopt, gebruikt. Maar kijk vooral wat je nog hebt liggen!
Het emmertje suikerspin en de discodip haal je bij snoepwinkels, zoals Jamin, of goed gesorteerde grotere supermarkten. Ook de Aziatische toko heeft vaak een zoete afdeling waar suikerspin verkocht wordt. Je kunt deze push-up ijsjes natuurlijk naar hartelust decoreren, met hagelslag of andere sprinkles. Of misschien nog een drizzle aardbeiensaus!

Push-up ijsje
Ingrediënten
- 300 g vanille-ijs
- 300 g aardbeienijs
- 4 el aardbeiensiroop aardbeienjam
- slagroom uit de spuitbus
- 2 el discodip
- ½ emmertje suikerspin bv. van Jamin, snoepwinkel, toko of Dirk van de Broek
Bereidingswijze:
- Laat het ijs even uit de vriezer, zodat het iets zachter kan worden. Knip of snijd de boven- en de onderkant van de plastic flesjes zodat je buisjes hebt. De bovenkant kun je weggooien maar de onderkant moet je mooi bijknippen zodat ie precies weer in het buisje past. Plak die onderkantjes vast met plakband.
- Vul de buisjes met een lepel met een laag vanille-ijs, ca. 2-3 cm. Doe dit zo schoon mogelijk. Doe er dan wat aardbeienijs, de aardbeiensiroop of -jam, weer wat vanille-ijs en eindig met aardbeienijs. Druk alles een beetje aan en leg ze 2 uur in de vriezer.
- Haal het plakband eraf, slagroom erop, discodip erover en een pluk suikerspin daar weer op. Gebruik een cocktailstampers om het omhoog te duwen.
Tip!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
