Pulled pork burger met crispy onion rings

Fastfood uit je eigen keuken. Bestaat er iets beters? Deze pulled pork burger maken kost misschien wat tijd, maar niet veel moeite. Terwijl de oven (of slowcooker!) al het werk doet, kun jij verder met iets anders. 

Pulled pork: slow cooked, vol smaak

Het maken van pulled pork is helemaal niet ingewikkeld. Het kost wel even tijd, maar dan heb je ook wat. Het begint allemaal met het goede stuk varkensvlees. Voor pulled pork gebruik je over het algemeen procureur: varkensnek. Dat is een flink stuk vlees, dat meestal rond de 2,5 kilo weegt. Je kunt ervoor kiezen om de helft in te vriezen, maar je kunt ook in een keer een grotere hoeveelheid pulled pork maken zodat je een voorraadje daarvan kunt invriezen. Het hele recept maken kost namelijk nauwelijks extra moeite, en zo heb je mooi een portie comfort food achter de hand. Bijvoorbeeld om deze pulled pork burger mee te maken!

Fastfood uit je eigen keuken

Behalve deze sappige, rokerige pulled pork burger op een fluffy burgerbroodje, maak ik voor dit recept ook nog crispy uienringen. Uiteraard gefrituurd, voor de ultieme fastfoodbeleving. Als je die eenmaal hebt geproefd, wil je nooit meer anders. Wees dus gewaarschuwd! Zorg er bij het maken van de uienringen voor dat je olie op de goede temperatuur is. Dat kun je het beste controleren met een keukenthermometer, maar het kan ook door een houten lepel een stukje in de olie te steken. Begint het rondom de houten lepel meteen te bruisen, dan is je olie goed op temperatuur. 

 

Pulled pork burger met crispy onion rings
Totale tijd20 minuten

Pulled pork burger met crispy onion rings

4.34 van 3 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • olie om te frituren
  • ¾ tl fijn zout
  • 50 g bloem
  • 2 grote uien in dikke ringen
  • 600 g pulled pork https://miljuschka.nl/pulled-pork/
  • 100 ml saus van de pulled pork of barbecuesaus
  • 4 hamburgerbroodjes, opengesneden
  • 4 el Zaanse mayonaise
  • 30 g groene kiemgroente alfalfa, tuinkers
  • 4 blaadjes kropsla

Bereidingswijze: 

  • Verhit olie in een frituurpan tot 190 °C.
  • Mix het zout door de bloem en wentel hierin de uienringen. Schud de overtollige bloem eraf en frituur ze, in kleine porties, 2-3 minuten tot ze rondom goudbruin en ultraknapperig zijn. Laat de uienringen hierna uitlekken op keukenpapier.
  • Is de pulled pork koud, bak hem dan eventueel even kort op in een koekenpan en verwarm de saus.
  • Rooster de broodjes met de snijkant naar beneden in een droge grillpan.
  • Bestrijk de onderkanten van de broodjes met de mayonaise en beleg met een blaadje sla. Verdeel eerst de pulled pork over de broodjes, gevolgd door de uienringen, kiemgroente en tot slot de bovenste helften van de broodjes.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Pulled pork burger met crispy onion rings

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.