Gevulde portobello’s

Een overheerlijk voorgerecht

Een lekker, gezond en vooral veelzijdig voorgerecht? Maak dan deze gevulde portobello’s. Ik vul ze het liefst met prosciutto en geitenkaas. Liever vega? Ga voor gebakken champignons en vegetarische spekjes.

Wat is een portobello?

Een portobello is een volgroeide versie van de kastanjechampignon. Deze gigantische champignon is vlezig en groot genoeg om lekker te vullen, of als een soort “burger” te gebruiken. Ik vulde deze portobello’s met zoute prosciutto ham en romige blokjes geitenkaas. Even in de airfryer en je diner is klaar! Helemaal leuk, je kan naast deze portobello’s ook een frisse salade en een vullend bijgerecht zoals rijst, bulgur of quinoa serveren.

Liever vega?

Serveer deze portobello’s dan zonder prosciutto, je kunt eventueel extra noten toevoegen, extra gebakken kleinere champignons of vegetarische speckjes.

Airfryer portobello miljuschka
Totale tijd22 minuten

Gevuld portobello’s met prosciutto en geitenkaas

Een overheerlijk en bijzonder voorgerecht.
4.09 van 34 stemmen
Pin recept Printen

Benodigdheden

  • Philips Airfryer XXL

Ingrediënten

4 stuks
  • olijfolie
  • 4 portobello’s
  • 4 schijfjes geitenkaas naturel ca. 50 g
  • 4 plakjes prosciutto
  • 25 gr blanke amandelen geroosterd
  • 5 gr verse platte peterselie gehakt
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze: 

  • Snijd de steeltjes van de portobello’s, zodat ze niet meer uitsteken, en leg de portobello's met de bolle kant naar beneden in het mandje van de Airfryer. Bestrooi met zout en peper.
  • Verbrokkel de schijfjes geitenkaas boven de portobello's, druppel er wat olijfolie overheen en bak de portobello’s 12 minuten op 180˚C in de Airfryer.
  • Snijd intussen de platte peterselie fijn en hak de amandelen grof.
  • Serveer de portobello’s direct uit de Airfryer met een plakje prosciutto erop en bestrooi met de peterselie en de amandelen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 69kcalKoolhydraten: 4gProteine: 4gVet: 5gVerzadigde vetten: 2gTrans Fat: 1gCholesterol: 4mgNatrium: 46mgKalium: 341mgVezels: 2gSuiker: 2gVitamine A: 140IUVitamine C: 1mgCalcium: 25mgIJzer: 1mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.