Een overheerlijk voorgerecht
Een lekker, gezond en vooral veelzijdig voorgerecht? Maak dan deze gevulde portobello’s. Ik vul ze het liefst met prosciutto en geitenkaas. Liever vega? Ga voor gebakken champignons en vegetarische spekjes.
Wat is een portobello?
Een portobello is een volgroeide versie van de kastanjechampignon. Deze gigantische champignon is vlezig en groot genoeg om lekker te vullen, of als een soort “burger” te gebruiken. Ik vulde deze portobello’s met zoute prosciutto ham en romige blokjes geitenkaas. Even in de airfryer en je diner is klaar! Helemaal leuk, je kan naast deze portobello’s ook een frisse salade en een vullend bijgerecht zoals rijst, bulgur of quinoa serveren.
Liever vega?
Serveer deze portobello’s dan zonder prosciutto, je kunt eventueel extra noten toevoegen, extra gebakken kleinere champignons of vegetarische speckjes.

Gevuld portobello’s met prosciutto en geitenkaas
Benodigdheden
- Philips Airfryer XXL
Ingrediënten
- olijfolie
- 4 portobello’s
- 4 schijfjes geitenkaas naturel ca. 50 g
- 4 plakjes prosciutto
- 25 gr blanke amandelen geroosterd
- 5 gr verse platte peterselie gehakt
- Zout
- Peper
Bereidingswijze:
- Snijd de steeltjes van de portobello’s, zodat ze niet meer uitsteken, en leg de portobello's met de bolle kant naar beneden in het mandje van de Airfryer. Bestrooi met zout en peper.
- Verbrokkel de schijfjes geitenkaas boven de portobello's, druppel er wat olijfolie overheen en bak de portobello’s 12 minuten op 180˚C in de Airfryer.
- Snijd intussen de platte peterselie fijn en hak de amandelen grof.
- Serveer de portobello’s direct uit de Airfryer met een plakje prosciutto erop en bestrooi met de peterselie en de amandelen.
Voedingswaarde per portie
- Recepten
- Bijgerechten
- Diner
- Feestdagen recepten
- Kaas recepten
- Kerst voorgerechten
- Lunch recepten
- Vlees recepten
- Voorgerechten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.