Poké bowl met spicy tuna

Wat is het?

Poké (spreekt uit: pokay) is een traditioneel gerecht uit Hawaii. De basis van het gerecht bestaat uit rauwe vis en verse groenten die in kleine stukjes zijn gesneden. Poké betekent namelijk ‘in plakken snijden’. Een standaard bowl bestaat meestal uit de volgende ingrediënten: sushirijst, rauwe vis een dressing en toppings.

Waarom iedereen zo dol is op poké bowl

Wat de poke bowl zo geweldig maakt? Je kunt er alles mee. Het is snel, gezond, kleurrijk én waanzinnig lekker. Het vult goed zonder dat je je zwaar voelt, en je kunt er eindeloos mee variëren. Ideaal als je een drukke dag hebt, maar toch iets voedzaams en lekkers wilt eten.

Oh en bonus: het ziet eruit als een kunstwerkje. Dus ja, ook Insta is fan.

Poké bowl met spicy tuna

Poké bowl met spicy tuna

Bij een traditionele bowl vormt sushirijst de basis. Ik wilde deze poké bowl iets voedzamer maken en koos daarom voor zilvervliesrijst. Hier bovenop gaat kneiterverse tonijn die ik even kort marineer in sriracha mayonaise en een beetje limoensap. Tot slot top ik deze bowl af met sojabonen, radijsjes, komkommer, avocado en flinterdunne reepjes biet. Voedzaam, makkelijk en superlekker!

Alvast inspiratie opdoen voor je volgende poké bowl? Bekijk dan eens dit recept voor een poké bowl met haring en bloemkoolrijst.

Poké bowl met spicy tuna
Totale tijd40 minuten

Poké bowl met spicy tuna

4.27 van 19 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 Personen

Voor de rijst

  • 200 g zilvervliesrijst
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus minder zout

Voor de pokébowl

  • 200 g tonijnsteak vers, in blokjes
  • 2 el sriracha mayo
  • sap van 1/2 limoen
  • 200 g sojabonen
  • 6 radijsjes in dunne plakken gesneden
  • 4 snackkomkommers in de lengte gesneden
  • 1 avocado geschild, pit verwijderd en in vieren
  • 150 g biet julienne
  • 1 el zwarte sesamzaadjes

Bereidingswijze: 

  • Snijd de tonijnsteak in blokjes. Snijd de radijzen in dunne plakken. Halveer de snack-komkommers in de lengte. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in vieren.
  • Meng de tonijn met de sriracha mayonaise en limoensap. Zet even opzij. 
  • Verdeel de rijst over kommen. Verdeel dan de sojabonen, plakjes radijs, gehalveerde snack-komkommer, avocado, biet julienne en pittige tonijn. Bestrooi met het zwarte sesamzaad.  
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Poké bowl met spicy tuna
Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.