Snelle currysoep
Behalve dat deze soep lekker pittig is, is het ook nog eens relatief snel klaar. Natuurlijk moet het wel even koken om met name te zorgen dat de knolselderij genoeg tijd heeft om gaar te worden maar dat is tijd waarbij je niet actief bezig bent met de soep.
Terwijl je currysoep staat te pruttelen kun je dus heel goed iets anders gaan doen in de keuken.
Om de currysoep te maken gebruik ik currypoeder, in plaats van currypasta. Dat is lichter aangezien er voor het poeder geen olie wordt gebruikt. Voeg zoveel als je wilt toe, of kies wel voor currypasta: wat je wil!. Ik gebruikte hier light kokosmelk uit een pak. Je kunt overigens ook amandelmelk gebruiken als je dat liever hebt.

Pittige currysoep vol met groentes
Ingrediënten
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 el olijfolie
- 1 tl knoflook
- ½ knolselderij schoongemaakt, in blokjes (500 gr)
- 200 gr boerenkool
- 300 gr kipfilet gekookt en geplukt
- 200 ml kokosmelk uit pak niet uit blik
- ½ tl chili flakes
- ½ tl zwarte peper
- 2-3 el gele currypoeder
- ½ tl paprikapoeder
- ¼ tl zout
- 1 liter bouillon
Bereidingswijze:
- Neem een ruime soeppan en verhit hierin de olijfolie. Bak eerst de rode ui tot deze glazig is. Bak de knoflook even mee. Voeg nu de knolselderij toe en bak even mee.
- Voeg alle specerijen erbij en bak even mee.
- Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat eerst even 10 minuten koken en voeg dan de boerenkool (eventueel in gedeeltes) toe tot deze goed geslonken is.
- Als laatste voeg je de stukjes kip en de kokosmelk toe. Laat nog even goed verwarmen en serveer heet.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.